Milík s Krčmářem nejlepší evropskou dvojicí

Nejlepší muž dne Václav Milík, kterému výborně sekundoval Eda Krčmář a oběma kryjící záda Tomáš Suchánek, tak to byla sestava našeho národního týmu pro závod mistrovství Evropy dvojic. Středočeský Divišov, jako hostitel finálového závodu, tak v sobotu našemu týmu poskytl domácí prostředí s vydatnou podporou fanoušků.

jednou odložený závod vinou počasí tak včera začal s téměř hodinovým zpožděním, protože část jezdeckého pole se dožadovala úprav dráhy. Včas tedy na ovále kroužil pouze traktor. Toto vše, ale mělo své opodstatnění, protože po úpravách už byla dráha v pořádku a mohlo se závodit.
Hned první rozjížďka a na startu stojí Češi proti Ukrajině. Milík odjíždí jako první a za ním bojuje Krčmář s Karpovem. Při průjezdu prvním kolem dochází ke kolizi obou a z jízdy je náš závodník vyloučen. Odchází do depa, ale Karpov zůstává ošetřován v sanitce přímo na dráze. O tom, že jeho zranění bude bohužel vážnější svědčí přílet vrtulníku.

Další průběh závodu už přinášel naštěstí jen závodní dramata. Naše dvojice byla v závodě jen jednou poražena ruským závodníkem Vitalijen Bělousovem, ale rozjížďka skončila remízou. Největší drama tak bylo v průběhem závodu směřováno do jízdy s pořadovým číslem osmnáct. Soupeřem našich byli Poláci.
Česká dvojice si nechtěla cestu na evropský trůn komplikovat a od startu odsoudila polský pár do role statistů. Toto vítězství našeho páru 5-1 znamenalo, že bez ohledu na zbývající jízdy se Česká republika stává vítězem závodu! Úspěch jaký naše plochá dráha potřebuje se dostavil před domácími fanoušky a atmosféra na stadionu byla naprosto úžasná. Poláci skončili druzí a Rusové třetí.

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist