Tomáš Topinka na tandemu s Vláďou: Plochá dráha je o vůni ricinu a rambajzu, to musí bejt

Pátečním hostem seriálu Na tandemu s Vláďou je bývalý špičkový plošinář a dnes trenér Tomáš Topinka, který v rozhovoru vypráví o své sportovní kariéře, ale také tom, jak pracuje s mladými jezdci nebo jak probíhají přípravy na domácí Velkou cenu ploché dráhy v Praze. Grand Prix právě startuje a naše země tam bude mít tři želízka v ohni, dva juniory kategorie SGP2 Petra Chlupáče a Daniela Klímu a zkušeného seniora Václava Milíka v královské kategorii SGP!

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O pořádání GP ploché dráhy v Praze
  • Jací čeští jezdci budou při domácí GP startovat a jakou mají formu
  • O vývoji ploché dráhy, o technice a pravidlech
  • Na co se diváci mohou těšit a komu mohou fandit
  • O bohaté závodní kariéře Tomáše Topinky a triumfu na Zlaté přilbě
  • Jak se závodilo dřív a jak se závodí dnes
Náš tip

Kompletní rozhovor v mp3 zde: tomas-topinka-audiopodcast.mp3

Tomáš Topinka byl dlouhé léta posledním českým závodníkem, který dokázal vyhrát Zlatou přilbu v Pardubicích a jak sám říká, je to hodně cenný skalp, který chce urvat úplně každý český plošinář. Teprve po delší době si Zlatou přilbu nasadil Václav Milík, který si tak splnil svůj sen a který letos dostal divokou kartu pro domácí Velkou cenu v nejprestižnější kategorii SGP. Tomáš Topinka v rozhovoru přiblíží, jak to při domácí Grand Prix chodí, jací borci se v Praze představí a jak těžké je s nimi bojovat. Velkou roli pochopitelně hraje technika, zrovna tak psychické rozpoložení jezdce, ale i stav trati, kterou má Tomáš na starost.

Mistrovství světa klade velké nároky na organizaci, špičkové zázemí a v neposlední řadě lokalitu, kde se závody konají. Už proto je Praha jasnou volbou, tím spíš, že se závodí víceméně kousek od centra města. Poslechněte si rozhovor s člověkem, který na oválech zažil víc než dost a o své zkušenosti se nyní dělí s mladými plošináři, kteří při domácí Grand Prix chtějí uspět a dokázat, že patří mezi světovou špičku. Zároveň tento rozhovor berte jako pozvánku na parádní show, která se na Markétě právě rozjíždí! Budou se tam rozdávat světové body a porvou se o ně ti nejlepší plošináři světa.

Přečtěte si také:

FIM Speedway GP – Startovní listiny SGP a SGP2 pro českou GP

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Erik Bošnák - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist