Tak bydlí Ricky Carmichael!

Není někdy na škodu odskočit si od dramatických motocyklových bojů o body do domácích a světových šampionátů a podívat se trochu jinam. Například, jak bydlí hrdinové těchto klání, když zrovna nepřebývají v depech ve svých pojízdných domovech. Své soukromí otevřel svým četným fanouškům jeden z nejlepších jezdců motokrosové historie Ricky Carmichael.

Fantastická kariéra motokrosové legendy, nyní třicetiletého Rickyho Carmichaela, trvala téměř čtvrtstoletí. Během ní se neustále pohyboval v absolutní světové špičce. S motocykly začal v pěti letech, takže nepřekvapuje, že pověsil helmu na hřebík, už když mu bylo 28 let. 
Za tu dobu si vydělal spoustu peněz a to mu umožnilo na „stará kolena“ postavit si dům jeho snů. Kvůli tomu se vrátil na rodnou Floridu a koupil si krásný kus země u jezera Hall. Tam si vybudoval dostatečně velký dům na to, aby v něm mohl vystavit všechny památeční předměty své neskutenečné kariéry, včetně parádní sbírky motocyklů.

Přirozeně, aby uskutečnil své sny, potřeboval na to skvělého a nápaditého architekta. „Chtěl jsem po něm, aby v tom domě bylo vše, co mám rád a co mě reprezentuje: vášeň pro rychlost a akci, mé osobní vzpomínky. Naštěstí osobu, která by mi v tom nejlépe porozuměla a splnila všechny mé podmínky, jsem našel ve své blízkosti. Pomohla mi s tím má žena Ursula. Měla tu správnou intuici a pochopení pro to, co potřebuji,“ říká Carmichael.
A tak už dům vybírali s tím, že bude kombinací muzea a svatyně bývalého skvělého jezdce. Carmichaelovi si našli parádní parcelu na březích jezera Hall u města Tallahassee. Napoprvé se jim nepodařilo pozemek koupit a už se poohlíželi po něčem jiném, ale nakonec jim s koupí pomohl místní architekt Bradley C. Touchstone. Dům byl vystavěn pod vlivem středozemního stylu, ale má spoustu moderních prvků. Leží obklopen zahradami s tropickou a pouštní květenou. Jakmile byl hotov, pustila se Ursula do interiérů. „Chtěla jsem to udělat tak, že první, co příchozího napadne, je: Aha, tady bydlí nějaký motocyklový závodník,“ říká Ursula. A tak v obrovské a vysoké vstupní hale jsou na zdi zavěšeny Rickyho nejoblíbenější motocykly, dál se hosté dostanou do místnosti, kde jsou umístněny poháry a další jezdcovy trofeje. V jiné místnosti je čítárna se snad tisícovkami motocykových časopisů a kulečníkem. Nechybí pořádný bar a na stěnách vystavené dresy, přilby a další motocyklové propriety.

Ricky Carmichael se narodil 28. listopadu 1979 ve floridském Clearwateru. První americký titul získal už v roce 1997, a to ve třídě do 125 ccm. V následující sezoně dokonce zůstal neporažen a americkým stopětadvacítkám kraloval nepřetržitě až do roku 1999. Následující rok se už stal i americkým mistrem v superkrosu a pomohl Američanům k vítězství v Motokrosu národů. Výčet jeho úspěchů by byl nekonečný, zmiňme ještě alespoň dva tituly World Supercross Championship z let 2005 až 2006. Fanoušků snad nejvíc uvízly v maměti jeho nekonečné souboje s další motokrosovou hvězdou Jeremy McGrathem. Nyní se Carmichael velmi úspěšně věnuje závodům aut v seriálu NASCAR.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist