Marvin Musquin prodloužil o dva roky smlouvu s Red Bull KTM Factory Racing

KTM North America, Inc. a francouzský motokrosař Marvin Musquin se domluvili na další spolupráci až do roku 2021. Musquin je mistrem světa MX2 z let 2009 a 2010, potom odešel do USA, od té doby jezdí americké superkrosové a motokrosové šampionáty. Od roku 2009 je věrný značce KTM.

Foto: Roger De Coster, Marvin Musquin a Ian Harrison, manažer týmu Red Bull KTM

Na začátku své úspěšné kariéry byl Musquin za vyvrhela, protože jako smluvní jezdec Hondy utekl ke KTM. Zjevně se mu to ale vyplatilo, protože s ní získal dva tituly mistra světa, když mu nebylo ještě ani 21 let. V USA jezdil nejdříve třídu 250 (ekvivalent MX2) a v roce 2015 získal superkrosový titul 250 Východ. Od roku 2016 startuje ve třídě 450 (ekvivalent MXGP) a patří trvale mezi nejlepší trojici. V USA závodilo hodně Francouzů a někteří vyhráli i tituly (Pichon, Roncada, Pourcel, Ferrandis), ale vždy to bylo jen ve slabší třídě 250. Královskou třídu se v USA podařilo ovládnout pouze Jeanu-Michelu Bayleovi, a to je už 28 let. Bayle tehdy v roce 1991 získal najednou tři tituly: superkrosový a oba motokrosové – 250 i 500. Američany tak potupil a vzápětí odešel jezdit silniční okruhy, kde se prosadil do továrního týmu Yamahy 500 ve velkých cenách. Musquin by mohl být druhým Francouzem, který dokáže porazit Američany na jejich domácí půdě v prestižní kategorii.

Ještě jedna věc stojí za pozornost. Za KTM podepisoval Musquinovi smlouvu pětinásobný mistr světa motokrosové třídy 500 Roger De Coster. Tomuhle Belgičanovi, který se etabloval jako motokrosový manažer v USA už v 80. letech a vedl týmy Hondy, Suzuki i KTM a byl dlouhá léta i manažerem amerického týmu pro Motokros národů, je už 74 let, ale je stále plný mladistvého elánu. Loni v srpnu dokonce povýšil na sportovního ředitele KTM a Husqvarny pro USA. Měl vždy cit pro výběr těch nejtalentovanějších jezdců do svého týmu.

Roger De Coster: „Marvin přišel do USA z MXGP pro sezonu 2011, tehdy jsem přišel k týmu i já a je neskutečné, že už spolupracujeme devět let. Během těch let Marvin získal titul 250SX East, ale hlavně nikdy neskončil mimo první tři místa celkového pořadí ani v superkrosu 450, ani v motokrosovém šampionátu. Jsem opravdu rád, že se Marvin rozhodl prodloužit spolupráci s Red Bull KTM o další dva roky.”

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist