Jak se zotavuje Weston Peick?

Zatímco my jsme 17. listopadu slavili 30 let od sametové revoluce, v pařížské hale La Défense Arena se jel tradiční superkros. A vůbec nedopadl dobře pro amerického jezdce Westona Peicka (28), který měl krátce po startu těžký pád na hlavu, při němž utrpěl 10 zlomenin v obličeji a podrobil se v pařížské nemocnici Hopital Pitié-Salpetriere třem operacím, ta nejdelší trvala sedm hodin.

Peickovi zachránila život helma Fly Racing poslední generace, nicméně ani po půl roce není jasné, zda se Peick bude moci vrátit k motokrosu. Sice se objevil na superkrosu v Anaheimu, podepisoval plakáty a udělali s ním rozhovor, Weston ale špatně vidí na pravé oko (v první fázi po operacích na něj neviděl vůbec a první měsíc špatně viděl i na levé) a až delší čas ukáže, zda se poškozený oční nerv plně vyhojí. Každopádně je Peick stále členem týmu Joea Gibbse – JGRMX/ Yoshimura/ Suzuki Factory Racing Team, s nímž podepsal smlouvu na letošní sezonu ještě před závodem v Paříži.

Peick 17. listopadu v PařížiPeick s přítelkyní před úrazem

Weston Peick zveřejnil na internetu své fotografie a rentgenové snímky pořízené v nemocnici. Zlomené kosti v obličeji musely být vyztužené, jak je vidět na snímcích. Aby se chirurgové k těmto kostem dostali, museli Peickův obličej v podstatě přetáhnout dolů, jako když stahujete králíka… a zase pak přišít zpátky. Odtud ta sesponkovaná jizva přes celou hlavu. Dnes už má Peick všechny výztuhy odstraněné, kosti jsou srostlé. Pokud se mu plně vrátí zrak, rád by se ještě letos svezl při nějakém „outdoors“ (motokrosu).

Westone, i my tady v srdci Evropy, Ti držíme palce, aby ses co nejdřív a zcela uzdravil!

10 vyztužených zlomenin v obličeji10 vyztužených zlomenin v obličejiWeston PeickWeston PeickWeston PeickWeston PeickWeston PeickWeston PeickWeston PeickWeston Peick

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist