Fotogalerie z Ronda

Několik informací z Ronda doplněných o záběry z tohoto brněnského arena-crossu.





Na náročné trati, kde není mnoho míst k předjetí, se včera večer konal první z brněnských arena-crossů. Páteční nabitý program představil nejen „Veselý Kids Cup“ mladých závodníků, ale především supercross v podání třídy Open Intercross, kterého se zúčastnila mnohá zvučná jména našeho motokrosu, doplněná o několik zahraničních jezdců, ze kterých největší ovace patřili Slováku Kohútovi a Jihoafričanu Dugmoremu.


Již na tiskové konferenci (mimochodem pořádané v nesmírně smradlavé hokejové šatně), se aktéři shodli, že trať je náročnější než v Ostravě, a že v Brně to bude především o první zatáčce, protože se na úzkém a krátkém okruhu nedá dobře předjíždět.


Náročné rozjížďky, opravené jízdy, semifinále i dvě finálové jízdy nakonec poslali na stupně vítězů prvního Jirku Bittnera, který především svým vítězstvím ve druhé finálové jízdě dostal na konečné druhé místo favorizovaného Martina Micheka a na třetí Colina Dugmoreho.


















Bezprostředně po vítězství gratuloval Bittnerovi například i Mistr ČR ve třídě Superbike Miloš Čihák, který se stejně jako například Jirka Mrkývka přišel podívat na tuto parádní akci.


Celý program zakončila exhibice freestylistů Martina Koreně, Poláka Barta Oglazy a především dvojnásobného Vicemistra světa Libora Podmola. Ten také ve svém posledním skoku vystřihl v nízkém Rondu Backflip. Byl však dlouhý a tak motorku raději zahodil. Při kotrmelcích si zranil nohu a dle prozatím nepotvrzených zpráv si zraněný kotník vyžádá operaci. Již dnes by měl být operován a tak mu popřejme rychlé uzdravení, vždyť za měsíc by se měl Podmol představit v závodě Mistrovství světa Freestyle, který se jede stejně jako vloni v liberecké Tipsport Areně.








Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist