Úspěch Jawy v terénu slovinských hor

V neděli 10. září 2017 uspořádali za nepřejícího počasí ve slovinských horách na Loiblpassu již 21. ročník Hrastova memoriálu – prestižního mezinárodního závodu do vrchu povětšinou bývalých závodníku na starých motocyklech, takzvaných oldtimerech. Reportáž s fotografiemi připravil Martin Synek.

Akce je již tradičně pořádána pod záštitou AMD Tržič. A každoročně jsou to závody, kde o výsledcích nerozhoduje pouze schopnost jezdců, ale i připravenost a stáří jejich motocyklů, a tak se například letos v nejvyšší kategorii do 500ccm stal suverénním vítězem Slovinec Cerar.

K vidění byli převážně domácí slovinští závodníci, nechyběla však ani účast Italů, Rakušanů či Čechů. Na zhruba čtyřkilometrové trase, která začíná ve dvanácti stech metrech nad mořem, se na zrádné šotolinové lesní cestě utkaly motocykly legendárních značek BSA, NSU, Puch, MV Agusta, Harley Davidson, ale i třeba taková česká Jawa pořádně zamíchala s výsledným pořadím.

Právě zmiňovaná česká značka dominovala v zastoupení Veterán klubu Pardubice pod vedením Davida Říhy, kupříkladu Jawu Libeňák 380 v kategorii do 500ccm dovedl zdárným druhým místem do cíle bývalý motocyklový závodník a kaskadér Jiří Synek z České Třebové. Pardubický Veterán klub získal mimo jiné i cenu za nejstarší motocykl, jímž byl Harley Davidson D-29 z roku 1929, tento stroj sedlal Josef Říha.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist