Stewart končí u Yamahy, podepsal Suzuki

Tým Yoshimura Suzuki Racing podepsal smlouvu s bývalým mistrem světa Jamesem Stewartem. Američan tak pojede už letošní seriál AMA Pro Motocross v sedle Suzuki RM-Z450. Poprvé se na něm fanouškům představí na prvním dějství amerického šampionátu 19. května v Sacramentu.

Šestadvacetiletý "Bubba" Stewart, který je často označovaný za nejrychlejšího motokrosaře planety, přichází k Suzuki ověnčený dlouhým seznamem úspěchů. Rodák z Floridy má na svém kontě šest celkových vítězství v seriálech AMA Championships, včetně dvou superkrosových titulů. Dvakrát v dresu USA vyhrál i Motokros národů. „Opravdu se velmi těším z toho, že jsem vstoupil do tak silného týmu. Je pro mě potěšením a privilegiem setkat se s tak profesionálním týmem lidí a připravovat se s nimi na další závody. Jsem šťastný, svou novou motorku miluju a od chvíle, kdy jsem na ni poprvé usedl, věděl jsem, že to bude pro mně velká příležitost znovu prokázat svůj talent. S lidmi jako Mike Webb (týmový manažer) a Don Sakakura (prezident Yoshimura Racing) je skvělá práce, oni vždy dobře ví, co dělají. Míč je teď na naší straně hřiště a uvidíme, co v příštích pár letech spolu dokážeme. Chci hlavně poděkovat všem ve společnosti Yoshimura a American Suzuki za tuhle příležitost,“ uvedl Stewart, kterého v posledních letech brzdily pády a vleklá zranění. I letošní superkrosové MS dokončil až jako sedmý, rok předtím byl čtvrtý, ale dlouho sahal po titulu. 
„James je velkou posilou našeho týmu,“ navázal na jeho slova Don Sakakura. „Je to vynikající jezdec a všestranně nadaný sportovec. Máme velké štěstí, že jsme ho získali na naši stranu. Uděláme všechno, co bude potřeba, abychom mu pomohli k nejvyšším cílům. Naše společnost vznikla s tím, že bude vyhrávat závody a tituly a v této tradici hodláme i nadále pokračovat. Proto tu teď máme Jamese a jeho nesporné umění závodit¨, vyyhrávat a vždy dostat z motocyklu všechno.“  Stewart strávil dlouhé roky u Kawasaki, poslední tři sezony ale působil u týmu San Manuel Yamaha. Pro superkrosový šampionát 2012 pak přešel pod křídla jiného týmu "tří ladiček" Joe Gibbs. U Suzuki dostane k dispozici dlouholetého mechanika továrního týmu Lee McColluma a parťáka mu bude dělat téměř o dva roky starší australský jezdec Brett Metcalfe, letos v superkrosovém šampionátu osmý. O jejich kvalitách se můžeme přesvědčit už 19. května, kdy se na dráze Hangtown u kalifornského Sacramenta jede první podnik seriálu 2012 AMA Pro Motocross Championship.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist