Neugebauer odjel obhajovat do Německa

Třiadvacetiletý Filip Neugebauer po úspěšném začátku motokrosové sezony na závodech mezinárodního mistrovství Itálie zamířil do Německa, kde, jak už v zimě oznámil, bude hlavní zájem jeho letošní činnosti. U našich západních sousedů pojede Filip hned tři seriály, v DM Open bude dokonce obhajovat titul z loňska.

Neugebauer letos kompletně vynechává mistrovství světa, kde působil v roce 2010 a odjel celkem sedm z 15 pořádaných závodů se ziskem patnácti bodů, a zaměří se na Německo. Ve volných termínech by se chtěl představit i u nás. V Německu Filip pojede národní mistrovství ve třídě Open (DM Open), mezinárodní mistrovství Německa ve třídě MX2 a nejprestižnější je série ADAC Masters (mezinárodní mistrovství Německa ve třídě Open). První podniky má jezdec Osička MX Teamu a v Německu Pfeil Kawasaki Teamu za sebou. „Prvním závodem pro mě bylo DM Open ve Schneitheimu, jelikož jsem letos odjel málo předsezónních závodů, tak jsem vůbec nevěděl, jak si stojím, a trochu jsem o formě pochyboval. Nakonec byl v závodě rychlejší pouze Francouz Florent Richier a jelikož místní trať patří k jeho oblíbeným a moje ztráta nebyla velká, tak jsem se pro začátek trochu uklidnil," říká brněnský rodák.
Hned další víkend se konal úvodní závod série Masters na písčité trati v Drehně. "Zde jsem skončil na celkovém šestém místě, což na úvod nebylo špatné a v porovnání z loňskem, kdy jsem jednu jízdu nedokončil a skončil celkově až na 16. místě, jsem byl s výsledkem spokojen. Sám ze sebe a z mé jízdy jsem už ale tak moc nadšen nebyl. No nic, rychle se oklepat a jedeme dál. Třetí dubnový víkend byl docela nabitý, v sobotu supercrossový závod na akci Adrenalin show ve Vilánci u Jihlavy. Zde jsem to pojal víceméně jako show a dobrý trénink. Hned po akci jsem pokračoval o 600 km dále do německého Parmenu, kde mě čekal druhý závod DM Open a opět písek. Zde se situace z Drehny obrátila. První jízdu jsem nedokončil kvůli prasklému řetězu, když jsem vedl s náskokem 12 vteřin na druhého, a druhou jsem vyhrál stylem start-cíl. Výsledek tedy špatný, ale pocit z jízdy výborný. Konečně jsem byl zase rychlejší než všichni ostatní. Poslední dubnový víkend se pak konal druhý závod serie Masters. Po dvou napínavých jízdách, kdy jsme až do cílového praporu bojovali čtyři jezdci o vítězství, jsem nakonec skončil na celkovém třetím místě a polepšil si tak v celkovém pořadí z šesté na čtvrtou pozici. Začátek sezony tedy tak trochu nahoru a dolů. Závodů je ale ještě spousta a tak uvidíme jak to vše na konci sezony dopadne.“

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist