Na MX Master Kids ve Francii předvedli parádní výkon Máj s Kabátem

Druhý červencový víkend se ve francouzském Commercy uskutečnil již dvanáctý ročník MX Master Kids, kde nechyběli ani čeští jezdci Adam Máj a Antonín Kabát. Přestože oba vybojovali ve svých kategoriích vítězství, zásahem jury ale o ně následně přišli.

Ve startovní listině víkendového závodu MX Master Kids, kde mohou startovat dědi od 6 let až po mládež do 20 let, bylo přes 650 účastníků. Francouzský víkend tak předznamenával další velký závod.

Devítiletý Adam Máj startoval v kategorii C, tedy s motocyklem s obsahem motoru do 65 ccm. O dva roky mladší Antonín Kabát pak v kategorii A s motorem 50ccm. Oba závodníci si v početném startovním poli, které bylo složeno z jezdců celého světa, dojeli pro skvělé první místo. Ovšem jejich radost netrvala dlouho.
„S výsledkem jsem samozřejmě spokojeni. Je škoda, že nemůžeme slavit vydřené vítězství, protože zasáhla jury a penalizovala oba naše jezdce. Bohužel dodnes ale nevíme za co. Ovšem nejdůležitější je fakt, jaký výkon tady Adam s Antonínem předvedli,“ uvedl otec Adama, Oldřich Máj.

Po obdržených penalizacích se oba jezdci ve svých kategoriích propadli na druhé místo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist