Jihočeský KP v motokrosu – Závody už tuto sobotu v Kaplici

Do své druhé poloviny se přehoupne sedmidílná série jihočeského KP v motokrosu 2019 v sobotu, 29. června v Kaplici. Pořadatelem akce je AMK v AČR Kaplice, tradiční pořadatel s letitými zkušenostmi z pořádání závodů MMČR. Náročná trať Blanská kotlina vždy řádně prověří všechny zúčastněné jezdce, profil dráhy obsahuje i velice náročné technické prvky. Závod se pojede společně se seriálem VVL Cup.

Závodit se bude ve třídách 50ccm, 65+85ccm, Hobby MX1, Hobby MX2, Veterán 40+, MX1 a MX2. Na startu se objeví nejen jezdci jihočeského střediska, seriálu VVL, ale v hojném počtu i jezdci z Rakouska.

Po třech závodech je v čele třídy 65ccm Pavel Tomiška z týmu Motokrosová škola. Třídu 85ccm vede stále se zlepšující Dominik Vaněk z MX Paradise. Mezi jezdci třídy Hobby MX2 vede Roman Šebesta z J.S.MX RT, třídě Hobby MX1 suverénně vévodí Vlastimil Chalupný z Moto Teamu Excel Racing. V kategorii Veterán je průběžně první zkušený Marek Kraus z Motosportu Chýnov. Mezi zvlášť bodovanými veterány 50+ je v čele průběžné klasifikace Petr Kölbl z AMK Pacov v AČR, mezi veterány 60+ pak Jan Chromý z Motosportu Chýnov.

V kategorii MX2 (HR Technik Cup) zatím jasně vede Pavel Beránek z SXS Racing Teamu, který kráčí za obhajobou loňského vítezství v této třídě. Zatím v seriálu ztratil pouhé tří body. Stejně suverénně je na tom také lídr třídy MX1 (HR Technik Cup), dvacetiletý Rudolf Plch z Extreme Motorsport, který kromě toho, že si výborně vede v seriálu rakouského šampionátu, dokázal významně potrápit i absolutní republikovou špičku na posledním závodě MMČR v Opatově.

Kaplický závod tedy divákovi určitě poskytne zajímavé sportovní zážitky. Tréninky začínají již v 7:30 hodin, odpolední jízdy ve 13:00 hodin. Občerstvení bude zajištěno.

Zvláštní ustanovení závodu + časový harmonogram - zu_jc_kp_kaplice_2019.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist