Jihočeský KP v motokrosu – Druhý podnik v Netolicích

Druhý závod sedmidílného seriálu jihočeského Krajského přeboru v motokrosu přivítá tuto sobotu, 11. května, oblíbená trať Ingilinka v Netolicích. Krásná, přírodní trať s velkým převýšením je mezi motokrosaři velmi oblíbená, a tak se dá předpokládat poměrně velká jezdecká účast včetně pilotů z MMČR.

Pořadatelem závodu je klub MSK Netolice a dá se očekávat, že zkušený pořadatel připraví závody na vysoké úrovni. Úvodní dubnový závod seriálu v Horažďovicích leccos naznačil ohledně jezdeckých kvalit, situace v honbě za letošní tituly přeborníků kraje je ale stále zcela otevřena. Nově se letos v přeboru prezentují též některé motokrosové týmy, jejichž jezdci se snaží prosadit v krajské konkurenci (např. RE-MX, K.U.S.A. Racing team a další). Cestu na jihočeský Krajský přebor si také nachází čím dále více cizinců, především z Rakouska, kterých jezdí téměř půl druhého tuctu.

Ve třídě nejmladších motokrosařů 65+85ccm se na prvním závodě objevili špičkoví jezdci z juniorského MMČR. Nejlepším byl Matyáš Červenka z Cermen RT. V Hobby kategoriích kubatur MX1 a MX2 je po přestupu loni nejlepších jezdců do vyšších tříd opět hned několik nových adeptů na vítězství, navíc ve třídě Hobby MX2 velmi kvalitně čeří vodu některé přední závodnice MMČR třídy WMX (ženy). Třída Veterán 40+ patří poslední léta k těm jezdecky nejnabitějším a jihočeské motokrosové středisko má velice kvalitní jezdecké zastoupení i v MMČR. Jezdci jako například Jan Hůda, Marek Kraus, Adolf Straka, Martin Joza a další patří mezi jasně nejlepší. Nejkvalitnější jezdecké obsazení však mají třídy MX1 a MX2 (HR Technik Cup). V prestižní třídě MX1 se letos dá očekávat poměrně velká dominance Rudolfa Plcha (Extreme Motorsport), který se velice úspěšně účastní mistrovství Rakouska. Ve třídě MX2 obhajuje loňské vítězství Pavel Beránek z SXS Teamu. Hodně zrychlil mladý Jaroslav Strnad z Mirošova a potrápit umí motokrosový matador David Soldát z BV Racing teamu, který se vedle motokrosu úspěšně věnuje též automobilovým závodům v rallye.

Tréninky začínají v sobotu v Netolicích v 7:45 hod. a závody pak ve 12:30 hod. Občerstvení bude zajištěno. zu_jc_kp_netolice_2019.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist