Beseda v Blatničce - Zlatá sedmdesátá

V pátek 30.ledna se v malé obci Blatnička nedaleko Veselí nad Moravou konala vzpomínková beseda s legendami československého motokrosu. Akce nazvaná "Zlatá sedmdesátá" přilákala do sálu místního kulturního domu spoustu fanoušků, pamětníků a zvědavců. Jak by také ne, když do jejich obce zavítali tři skvělí jezdci naší zlaté éry motokrosu - Antonín Baborovský, Miroslav Halm a Jaroslav Falta.

V první polovině večera vzpomínali sportovní velikáni na své motokrosové začátky, na vrcholy své kariéry, na úspěchy ale také na hořký rok 1974, kdy Jaroslav Falta přišel o svůj zasloužený titul mistra světa díky zákulisním machinacím s politickým podtextem. Pro všechny přítomné je ale morálním mistrem světa 1974!

Ve druhé polovině večera přišly na řadu dotazy přítomných fanoušků. Ty opět směřovaly převážně do minulosti, ale hosté si také posteskli nad současným stavem českého motokrosu a vůbec celého motosportu u nás. Boj dvou sportovních autorit nepřináší žádná pozitiva a odráží se to hlavně na mladých.

Během večera probíhala výstava historických motocyklů, převážně značky ČZ. Nejkrásnější motokrosové klenoty přivezl ukázat Milan Zitko. Na závěr následovala soutěž, při níž byli vylosováni tři autoři dotazů, kteří získali trička s podpisy přítomných jezdců. Následovala autogramiáda, nezbytné focení a poděkování za tuto skvělou akci.

VIDEO z AKCE


FOTOGALERIE

Foto: Miroslav Halm, Jaroslav Falta, Antonín Baborovský
Foto: podpis s věnováním od Františka Šťastného
Foto: vlevo Milan Zitko, majitel vystavených motocyklů
Foto: Jaroslav Falta s fanoušky

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist