Už zítra vypukne 20. ročník FMX Gladiator Games a bude to v punku

Už zítra vypukne v pražské O2 aréně jubilejní dvacátý ročník vypečené akcičky FMX Gladiator Games, a tím pádem jsou v tuto chvíli přípravy v plném proudu. Na tiskové konferenci se sešli freestyle motokrosaři, kteří se těší na fanoušky, a věří, že je vyhecují k neuvěřitelným trikům. Jedním z nich je srdcař Petr „Pilník“ Pilát a je fajn, že si našel chviličku a stavil se za námi v redakci, aby návštěvníky webu Motorkáři.cz na akci osobně pozval.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Na tiskové konferenci se sešla celá česká FMX špička a už na rozzářených očích bylo jasné, že se na akci Gladiator Games hodně těší a všichni do jednoho si chtějí delší covidovou pauzu pořádně vynahradit. Zakladatel největší FMX show Marek Rejman, hned úvodem připomněl, že je to už hodně dávno, kdy to všechno začalo a může za to nejen on a jeho tým, ale také Petr Kuchta Kuchař, který je bezesporu otcem FMX u nás. Kuchta zítra na akci bude a určitě bude příležitost mu za všechno poděkovat.

Petr „Pilní“ Pilát se na FMX svátek moc těší a doba, kdy se show nejezdila, byla dlouhá a je super, že Gladiátoři jsou zpět. Neustále trénoval a věří, že to zítra bude skvělá akce a všichni si to užijí. Hned po něm Matěj Česák připoměl, že jsou pro něj Gladiátoři velkou srdcovkou, už od devíti let, kdy se doma v Praze ukázal publiku poprvé. František Máca řekl, že je pro něj velkou ctí být při tom a předvádět triky po boku všech FMX hvězd, na které se dřív chodil jako klasický motokrosař dívat. Také Libor Podmol se na akci těší. Je pro něj zvláštní, že je květen a je teplo, což pro akci není tradiční, ale je to určitě příjemný. Od doby, kdy si zlámal nohy a úspěšně absolvoval Dakar, je spíš filmař, a točí jeden film za druhým.

Před akcí dost trénoval a věří, že se ukáže v nejlepším světle. Dokonce prožene Dakarový speciál, na kterém předvede kousky z FMX světa a na to se už hodně těší. Ještě včera trénoval s bratrem, kterém trénink nevyšel podle představ a trošku si před akcí „tradičně“ natloukl. Filip Podmol na to konto říká, že se i tak pokusí odjet plnohodnotnou show. Hodně se na akci těší, protože doba bez FMX akcí mu trošku brala motivaci, a to to víc se na akci těší a říká, že je to slast, být zpátky v O2 aréně a rozjet to na plný pecky.

Kromě české špičky budou v O2 aréně skákat nejlepší zahraniční FMX střelci Jason Cesto, Daniel Bodin, Davide Rossi, Ryan Brown, Luc Ackermann, Remi Bizouard nebo Pat Bowden a David Rinaldo. Závěrem Marek Rejman řekl, že letošní ročník bude takovým punkovým ročníkem, jako tomu bylo na začátku, kdy se všechno vyvíjelo spontánně a hodně punkově. Byl by rád, aby dvacátý ročník byl průřezem historií toho, co se za ty léta v FMX událo, a aby si lidé uvědomili, kam se FMX za ty roky dostal. to Zároveň potvrdil, že FMX Gladiator Games jedou dál a můžeme se těšit na další ročník v tradičním prosincovém termínu, jen těsně před vánočními svátky.

Jen těsně před prvním tréninkem Petr "Pilník" Pilát navštívil naši redakci a osobně všechny pozval na dvacátý ročník FMX Gladiator Games. Pokud se chcete před akcí "freestylově" naladit, poslechněte si rozhovor s Pilníkem ze seriálu Na tandemu s Vláďou.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist