Rozhovor s Martinem Koreňem

Rozhovor s Martinem o akci Horsfeathers FMX Jam 2008, která proběhne zítra 31.7. v Mníšku pod Brdy. Přijďte se podívat na vrchol aktrobacie na motorkách, za který je tentokrát nulové vstupné!

Koncem července pořádáš v Mníšku pod Brdy již 3. ročník setkání FMX riderů Horsfeathers FMX Jam. Na jaké lahůdky můžeš fanoušky letos pozvat?
Určitě na dobrou zábavu, Horsfeathers Jam pořádám pro jezdce a pro diváky. Fanoušci hodně z blízka poznají kouzlo Freestyle motokrosu, kdy budou mít možnost pokecat s jezdci. Také bych všechny rád pozval na afterparty v Jo´s baru na Malostranském náměstí, která začíná hned po skončení akce od 20:00h. Jam není jen o samotné exhibici, ale je to týden doprovodných akcí pro samotné jezdce. Například v úterý pojedeme do Benešova na paintball, ve středu potrénujeme v Brně na motokrosové trati Honzy Brabce. Ve čtvrtek vše vyvrcholí exhibicí na rampách v Mníšku pod Brdy zakončenou afterparty v centru Prahy.

Na jaké jezdce můžeš diváky pozvat?
Jamu se zúčastní světová elita FMX. Fanoušci se mohou těšit na přední světové jezdce: Busty Wolter, Alister Sayer, Remi Bizouard, Stefan Bengs, Martin Schenk, Jader Toninelo, Fabian Bauersachs či nick Franklin. Česká FMX elita bude zastoupena ridery: Libor Podmol, Martin Koreň, Petr Kuchař, Zdeněk Fusek a Ondra Záruba.

Minulý rok ti zranění nedovolilo ukázat zač je toho freestylový loket, letos jsi v dobré formě. Máš připraveno něco speciálního jen pro Horsfeathers FMX Jam?
Letos se budu snažit předvést v plné parádě, ovšem nebudu nic hrotit. Pokud mi triky půjdou, rád skočím něco speciálního, co jsem se naučil v JAR. Jam dělám hlavně pro jezdce, kteří se v průběhu týdně vyblbnou a užijem si kopec srandy. V neposlední řadě chceme udělat fajn den pro diváky se vstupem zdarma.



Slyším, že dobrá nálada je tím hlavním motorem celé akce. Uvažuješ, že by se postupně z jamu stal plnohodnotný závod typu RedBull X-Fighters?
V budoucnu nechci, aby se tato soutěž změnila v akci s porotci ve stylu X-Fighters. Jam zůstane pohodovou akcí bez stresu a hodnocení. Podobný jam dělá i Fred Johannson ve Švédsku (účastník letošního X-Fighters v Madridu). I v budoucnu bude jam o setkání jezdců, kteří se navzájem hecují a porovnávají. Divákům se tak naskytne možnost užít si odpoledne plné kvalitních triků. Více informací najdete na www.horsfeathers-fmxjam.cz
Martine, děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí ve sportovním i osobním životě. Všechny fanoušky šíleností a dobré zábavy zveme 31.7. na 3. ročník Horsefeathers FMX Jam v Mníšku pod Brdy.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist