Podmol: Druhé a třetí místo z Hamburgu a titul vicemistra je v kapse

Přístavní město Hamburg přivítal pravidelné jezdce série Night of the Jumps, a právě na posledním podniku v Hamburgu se mělo rozhodnout, kdo bude letošním mistrem Evropy. Libor Podmol byl opět hodně vidět, po oba večery neslezl z bedny a vyhrál kotvu a plovací kruh, což jsou trofeje za druhé a třetí místo. V pátek vyhrál nejlepší jezdec současnosti Dany „DT“ Torres. V sobotu předvedl nejlepší triky David Rinaldo, který se stal i mistrem Evropy.

Pátek – Libor Podmol vyhrál skok do výšky

V podstatě je jedno, zda se série Night of the Jumps skáče jako závod mistrovství světa, nebo Evropy, konkurence je stále nabitá a nejlepší skáčou (např. Dany Torres), jak na mistrovství světa, tak i Evropy. Seriál o titul mistra Evropy je kratší a skládá se pouze z pěti večerů, což je běh na vlemi krátkou trať a nepostup do finále výrazně promluví do celkového pořadí.

Bohužel během tréninku se zranil Martin Koreň, když zkoušel nový trik, při dopadu spadnul a zlomil si nohu.

David Rinaldo a Dany Torres dostali v kvalifikaci od porotců stejně bodů a jen s malým odstupem, třetím místem, postupoval do finále Libor Podmol. „Mouka“ Podmol ukázal, že nemá bronzovou medaili z X-Games v Brazílii ze skoku do výšky náhodou a překonáním laťky ve výšce 8,3 m, stejně vysoko skočil i Maikel Melero, bral první místo ve skoku vysokém.

Všichni tři největší kandidáti na titul mistra Evropy: Libor Podmol, David Rinaldo a Brice Izzo postoupili do finále a mohl se začít vyrovnaný boj o titul. Mezi finálovou šestkou rozhodovali maličkosti, když David Rinaldo pokazil jeden skok a rázem skončil až pátý. Mohl se jen smutně dívat, jak se o vítězství „perou“ dva kohouti Dany Torres a Libor Podmol. Dany opět zabodoval svoji lehkostí a svým trikem Oxecutioner Flip. Libor se hodně snažil, do jízdy zařadil i nový trik hlavou dolů Switchblade Underflip, ovšem na španělského toreadora nový trik nestačil. Přesto Libor stáhnul vedoucího Davida Rinalda na rozdíl šesti bodů a mohl se těšit na sobotní boj o titul mistra Evropy.
Sobota – Otevřený souboj o titul mistra Evropy vyhrál Rinaldo

První večer posledního podniku mistrovství Evropy nic nevyřešil a mistrem Evropy se mohl stát kdokoliv z trojice David Rinaldo, Libor Podmol a Brice Izzo. Stačilo potřebné štěstí, bezchybně zajet finálovou jízdu a čekat na chybu soupeřů.

V sobotu večer nebyl ve své kůži, jinak velmi mrštný, Dany Torres. V kvalifikaci skončil až třetí a ve finále poznal, že vyhrávat v seriálu „Night of the Jumps“ je stejně těžké, jako v prestižní sérii „Red Bull X-Fighters“. Dany ve finále chyboval a musel se, s velkým odstupem, spokojit s posledním šestým místem. Dalším důkazem ostré konkurence série „Night of the Jumps“ je poslední místo Nicka Franklina, který před několika lety skákal na Red Bull X-Fighters v Madridu proti legendě Travisu Pastranovi.

Už v kvalifikaci ukázal Libor Podmol, že to se ziskem titulu mistra Evropy myslí vážně a odlétl všem o celých třináct bodů. Předvedl skvělou jízdu a mohl se těšit na finále, do kterého se dostali i největší soupeři, druhým místem David Rinaldo a čtvrtým Brice Izzo. Do finále se podíval i navrátilec z „amíkova“ Brody Wilson a rozhodně nechtěl hrát jen druhé housle.

Finále nabídlo napínavé rozuzlení o mistrovský primát. Nejlepší formu ukázal David Rinaldo, vítězstvím odrazil útoky největších konkurentů a právem se stal mistrem Evropy. Libor Podmol sice titul nezískal, ale potvrdil, že Davidovi může být rovnocenným soupeřem, skončil třetí a stal se vicemistram Evropy. Mezi největší rivaly se vklínil druhý Brody Wilson se svými protaženými triky.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist