FMX show a 20 let Gladiátorů

Pražská O2 arena přivítala po dvouleté covidové pauze další ročník FMX Gladiator Games, která slavila jubilejní 20. ročník. Organizátorům nejstarší evropské FMX show se povedlo angažovat českou i zahraniční špičku. Celou show energicky moderoval Ondra Havlík, kterému vypomáhali postupně Martin Koreň a Libor Podmol. Martin Koreň se přesunul z pozice jezdce na post rider direktora a výrazně se tak podílel na celé show.

Kapitoly článku

Oproti předchozím ročníkům sice chyběla velkolepá scéna, na druhou stranu program se soustředil o to více na FMX a měl díky výbornou dynamiku a spád. Program zahájily ohňostroje a následné „vláčky“ skákajících jezdců. Celá hala se tím dostala hned od začátku do varu. Následně jezdci předváděli paralelně po dvojicích několik zajímavých triků.

Byla vyhlášená FMX síň slávy a jejím prvním laureátem se stal Marek Rejman, neúnavný propagátor FMX a duchovní otec FMX Gladiator Games. Do síně slávy Marka uvedli spoluorganizátoři z Harley – Davidson Praha: Jarda Vavřina a Pavel Kubíček. Dalším silným okamžikem tohoto večera bylo vystoupení legendárního jezdce a jednoho z objevitelů FMX - Kuchty (Petra Kuchaře), který v 50 letech neztratil své nadšení a skočil před jásajícími tribunami backflip.

Další z legendárních jezdců deseti násobný mistr světa FMX Libor Podmol předvedl backflip na dakarském speciálu, který je o 100 kg těžší než běžné FMX stroje. A protože je Libor srdcař a opravdový showman, předvedl na FMX stroji i velice těžký trik frontflip.

Čtyři nejlepší jezdci naskočili do head to head soutěže. Protože všichni čtyři patří ke světové špičce, bylo to na jejich jízdách vidět. Českým jezdcům ale ve vyřazovacích jízdách nepřálo štěstí. Nejprve vyřadil Francouz David Rinaldo českého Pilníka (Petra Piláta) a následně Němec Luc Ackermann vyřadil druhé české eso - Filipa Podmola.

 

Finále tak proběhlo mezi Davidem Rinaldem a Lucem Ackermannem. Porota ve složení Martin Koreň, Petr Kuchař a Jarda Vavřina neměla lehké rozhodování. Ani jeden z jezdců neudělal žádnou chybu, ale Luc zkrátka předvedl náročnější triky a to vedlo k jeho vítězství.

Zajímavou show předvedli také dva italští jezdci Fillipo Rosseto na čtyřkolce a Jason Cesco, který na svém sněžném skútru předvedl dokonce backflip. Celou show uzavřely opět „vláčky“ skákajících jezdců. Jezdci najeli hromadně na doskokové můstky a během ohňové show se rozloučili s jásajícím publikem.

Profesionalitu všech jezdců podtrhuje fakt, že během celé show se nikdo nezranil. Pokud jste letošní show nestihli, už teď se můžete těšit na příští ročník. FMX Gladiator Games 2023 se uskuteční 9. 12. 2023, tedy na konci roku tak, jak jsme u Gladiátorů zvyklí.

Informace o redaktorovi

Jan Altner - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Syste přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist