FMX Race Brno

V rámci výstavy Motosalon v Brně se v sobotu konala adrenalinová akce FMX Race. Nejednalo se jen o freestyle, ale i o kombinaci fmx a supercrossu.

V soutěži o "Nejlepší jízdu" měli rideři 90 sekund na to, aby získali porotu a vyhecovali publikum. Bohužel desítka jezdců byla značně ochuzena o známého nestora české scény FMX - Petra Kuchaře, který se zranil při tréninku. Utrpěl ale pouze naraženiny a je podle informací v pořádku.



Dostatečně rozehřál brněnské publikum Petr Pilát, který se s tím nemazal a posílal každý svůj trik hlavou dolů. Potom nastoupil hodně rozjetý Libor Podmol a bezpečně si zajistil první místo v "Nejlepší jízdě".



V přestávce rozbalili svoje nejlepší triky prcek Máťa Česák a českou premiéru si odbyl Emanuel Angius dávající triky freestylového nebe na trialu.
Další českou premiérou v hale byla kombinace FMX a supercrossu - Race & Style ve kterém se představilo osm dvojic.

  • Koreň vs. Weis
  • Pilát vs. Záruba
  • Sayer vs. Toninello
  • Podmol vs. Fusek



V semifinále se utkali Koreň a Pilát, kde postoupil Martin Koreň. Druhý vítěz vzešel z dvojice Podmol a Sayer, kde Mouka mocně tahal, ale do finále nakonec postoupil Sayer.

Malé finále bylo také libovou záležitostí, létalo se většinou ve flipových variacích a Mouka bral třetí místo. Ve finále byl nejrychlější Martin Koreň a zaslouženě vyhrál.

Výsledky

1. Martin Koreň
2. Alastair Sayer
3. Libor Podmol
4. Petr Pilát

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist