Do Liberce přijede Podmol v roli lídra

Třetím místem v lotyšské metropoli si Libor Podmol navýšil počet pódiových umístění ve světovém seriálu a zároveň převzal roli lídra průběžného hodnocení. Do Liberce přijede český závodník v pozici jednoho z velkých favoritů nejen na vítězství v závodu, ale především na zisk titulu mistra světa.

Skvělá pozvánka na listopadový závod v Liberci. Český jezdec Libor Podmol vede průběžné hodnocení náskokem tří bodů před Francouzem Davidem Rinaldim, který v Rize nepostoupil do finále a skončil až sedmý, což je prozatím jeho vůbec nejhorší výsledek sezony.

Favorita Davida Rinalda potkala smůla, když narazil do bariéry po jednom ze svých triků. I když lídr šampionátu z Francie byl schopen pokračovat, ztratil koncentraci a hned po zaváhání skočil mrtvého námořníka (žádný trik). S tím byla jeho šance na postup do finále nulová a jeho náskok v šampionátu se rozplynul. Ani Němec Hannes Ackermann nebude na Rigu vzpomínat v dobrém, když po jeho Flintstone tvrdě přistál na zem a zranil se.

Napjaté a vzrušující finále sledovalo přes sedm tisíc diváků. Jose Miralles vytáhl všechny své triky, ale musel se spokojit až se šestým místem. Red Bull jezdec Petr Pilát postoupil do finále čtvrtým místem, Libor Podmol dokonce druhým místem. Maikel Melero dokázal ustát Double Seatgrab ve Flipu, čímž si zajistil druhé místo na úkor Libora Podmola. Ale i třetí místo na bedně pro české eso Libor Podmola bylo dost dobré a znamenalo posun na první místo průběžného pořadí.

Nicméně v Rize byl ještě jen jeden jezdec, který si zasloužil vítězství, a tím byl elitní rider světa Rob Adelberg. Australský "krokodýl" předvedl perfektní Tsunami a Cliffhanger ve flipu a zaslouženě vyhrál.

Předposlední podnik FIM MS ve Freestyle motokrosu se uskuteční druhý listopadový týden, tedy 8. listopadu 2013 v Liberci, a definitivně rozhodne, zda Libor Podmol získá rozhodující náskok na druhého Davida Rinalda a získá druhý titul mistra světa.

Mistrovství světa ve Freestyle:

1. - Libor Podmol - CZE - 128 bodů
2. - David Rinaldo - FRA - 125
3. - Brice Izzo - FRA - 95
4. - Dany Torres - ESP - 84
5. - Petr Pilát - CZE - 79

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist