V Lokti bude chybět Gautier Paulin

Jezdec týmu Kawasaki Racing a čtvrtý muž průběžného hodnocení světového seriálu MX1 Gautier Paulin vynechá Grand Prix České republiky v Lokti. Francouz měl nehodu v průběhu posledního podniku v německém Lausitzringu a po dohodě s týmem se nyní bude věnovat léčbě.

Potom, co se začátkem týdne vrátil Gautier Paulin domů, absolvoval vyšetření v nemocnici, které nezjistilo žádné jiné zdravotní problémy než podlitinu na levé noze. Francouz se ale po nehodě necítil dobře a proto raději zvolil odpočinek.

„Mluvili jsme o tom s týmem a rozhodli se odložit můj návrat na závodní dráhu, protože se stále necítím stoprocentní,“ uvedl Gautier Paulin. „Je to poprvé v kariéře, kdy jsem měl otřes mozku a proto, by mohlo být nebezpečné závodit v Lokti. Budu nadále spolupracovat se svými lékaři, abych se vrátil v plné kondici a co nejdříve.“
Manažer týmu Kawasaki Racing François Lemariey k absenci francouzského závodníka uvedl: „Říkali jsme Gautierovi, že si musí vzít čas na zotavení. Chceme ho zpátky až se bude cítit připravený. Byla to dost těžká nehoda a bude potřebovat nějakou dobu než bude zcela fit. Stojíme za ním.“

Francouz Gautier Paulin letos vyhrál troje Grand Prix a do závodu v Německu figuroval na průběžném druhém místě. Kvůli nehodě v Lausitzringu ale nezískal ani jeden bod, což znamenalo jeho sestup na čtvrtou pozici. Šampionát vede Antonio Cairoli.

Grand Prix České republiky v Lokti je na programu už tento víkend -  v sobotu 3.srpna a v neděli 4.srpna 2013.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist