Suzuki získala pro rok 2014 Coldenhoffa

Víkendová Grand Prix Beneluxu v nizozemském Lieropu bude tou poslední současného továrního týmu Rockstar Energy Suzuki. Jeho vedení už vymýšlí strukturu pro příští ročník motokrosového mistrovsví světa a přišlo už i s novým jménem. Na motocyklu RM-Z250 pojede ve třídě MX2 nizozemský talent Glenn Coldenhoff.

Rockstar Energy Suzuki World má letos ve třídě MX1 Belgičana Clementa Desalla a Nizozemce Kevina Strijbose (malý snímek vpravo). Oba si vedou skvěle, a tak tady možná ke změně nedojde. Desalle vyhrál hned několik Grand Prix a je na nejlepší cestě obhájit svůj loňský titul vicemistra světa a Strijbos prozatím drží pátou pozici před dotírajícím Britem Tommy Searlem (Kawasaki), když posbíral v jednotlivých jízdách čtyři druhá místa a tři třetí. Zato v týmu Rockstar Energy Suzuki Europe, který byl zcela svěřen do německých rukou, ke změnám dojde a Coldenhoff je první vlaštovkou. Evropská Suzuki se kromě MX2 stará ještě o i evropské stopětadvacítky a pětaosmdesátky. A Němci dostali příslib bližší spolupráce s uznávanou společností Geboers Racing Promotions kvůli větší technické podpoře. 
Vedení stáje Suzuki Rockstar Energy Europe na příští rok určila jasnou jedničkou pro třídu MX2 nizozemského mladíka Coldenhoffa, vítěze nedávné Velké ceny Velké Británie, který od začátku této sezony sbíral podia a vítězství v kvalifikačních závodech jako na běžícím pásu, ale ještě v barvách svého dosavadního týmu Standing Construct KTM. Coldenhoffa podpoří jako dvojka Belgičan Julien Lieber, který se právě zotavuje z těžkého zranění kolenních vazů. Pro zimní přípravu ale má být stoprocentně připraven. Příští rok čeká třídu MX2 osmnáct Velkých cen, o jednu víc než letos. 
A Suzuki nasadí příští rok do třídy MX2 i třetího jezdce. Švýcar Jeremy Seewer (horní snímek) je v systému týmů Suzuki už dlouho, nyní povýší na další úroveň. Seewer se letos párkrát svezl v seriálu mistrovství světa a například z italského Trentina přivezl úctyhodných dvacet bodů. Kromě toho je stále ve hře o evropský titul ve dvěstěpadesátkách (v průběžném pořadí figuruje na druhém místě o 13 bodů za krajanem Valentinem Guillodem), když vyhrál sedm letošních závodů. O titulu ve třídě EMX250 se taky definitivně rozhodně o nadcházejícím víkendu na písečné trati v Lieropu. Suzuki Europe tak už nepočítá se službami svého letošního jezdce, populárního Brita Maxe Anstieho (spodní snímek), ačkoli ten se zatím jevil ve světovém šampionátu MX2 slušně a je zatím celkově sedmý.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist