Petr „Pedro“ Rathouský na tandemu s Vláďou: Divoká karta MX2 při Grand Prix v Lokti

Motokrosař Petr Rathouský skočil do seniorského mistráku ve velkém stylu a už od prvního startu dokázal, že má motokros v krvi a dokáže se potrápit i hodně zkušené borce. Už tento víkend se postaví také proti střelcům světové motokrosové špičky při domácí Grand Prix v Lokti. Podařilo se mu totiž získat divokou kartu a doufá, že se mu podaří udělat výsledek, který potěší jeho tým i fanoušky.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Petr Rathouský z týmu Orion Racing Team jasně ukázal, že si z konkurence domácího mistráku nedělá velkou hlavu a snaží se mnohem zkušenějším borcům dokázat, že patří mezi nejrychlejší jezdce celého startovního pole. V první fázi bojoval ve stupačkách dvoutaktní dváci, kterou později vyměnil za čtyřtaktní dvěpade a podle výsledků to byl krok správným směrem.

Náš tip

Stahujte celý rozhovor v mp3: rathousky.mp3

Už tento víkend bude startovat na divokou kartu ve světovém šampionátu při domácí Grand Prix v Lokti a nejen o tom jsme si v seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou povídali. Pedro nastíní, jaké je to přejít z dvoutaktu na čtyřtakt, jaké je to skočit mezi starší a ostřílenější borce, a také to, že ve světě se nikdo s nikým nepáře a s tím je potřeba počítat. Poslechněte si povídání o závodění, o prvních motokrosových krůčcích, a také o tom, jak si vysloužil přezdívku „Pedro“.

O čem se mluvilo:

  • Jak se mu podařilo získat divokou kartu v Grand Prix České republiky
  • O prvním svezení na motorce a závodění doma i v zahraničí
  • Jaké je to přejít z dvoutaktu na čtyřtakt
  • O tom, kde by chtěl závodit a kam by se chtěl dostat
  • Jaké je to závodit doma a v zahraničí

Přečtěte si také:

Pozvánka na Velkou cenu České republiky v motokrosu
Motokros na webu Motorkáři.cz
 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Honza Fuka - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist