Paulin k Yamaze, Paturel bude sedlat Kawasaki

Dva známí francouzští motokrosaři už vědí, v jakých týmech pojedou příští rok seriál mistrovství světa třídy MXGP. Gautier Paulin, čerstvě ozdobený dalšími vavříny z Motokrosu národů, přesedne z Husqvarny na Yamahu. A Benoit Paturel po letošních problémech se smlouvou a komplikované nemoci usedne na tovární Kawasaki týmu Gebben Van Venrooy.

Osmadvacetiletý Paulin má za sebou dvě výborné sezony s týmem Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. V té první byl celkově třetí za neporazitelnou dvojicí KTM Antonio Cairoli a Jeffrey Herlings, letos dokončil seriál jako pátý. V obou případech jako nejlepší jezdec značky Husqvarna. Pro příští rok ale podepsal smlouvu s týmem Wilvo Yamaha. Gauthier vyhrál celkem 11 Grand Prix (tři ve třídě MX2 a osm v královské třídě) a dvaapadesátkrát stanul na stupních vítězů ve světovém šampionátu (18x ve třídě MX2 a 34x ve třídě MXGP). Paulin byl rovněž hlavním stavebním kamenem francouzského národního týmu na Motokrosu národů 2018 v americkém RedBud. Připomeňme si, Francie vyhrála minulý víkend tento vrcholný podnik popáté v řadě. Paulinovým parťákem v týmu bude Švýcar Arnaud Tonus.

„Jsme velice nadšeni, že máme Gautiera zpátky na Yamaze. Vždycky byl jezdcem, který dokázal bojovat o pódiové umístění. Viděli jsme to už před pár lety, kdy se připojil k Yamaze a debutoval v Grand Prix na YZ450F. Věříme, že s podporou týmu Wilvo Yamaha Official MXGP může dosáhnout dalších slibných výsledků. Celý tým je velice motivovaný a ukázal v průběhu let velké zlepšení a stabilitu,“ uvedl manažer společnosti Yamaha Motor Europe MX Racing Erik Eggens.

Třiadvacetiletý Paturel před touto sezonou přestoupil do třídy MXGP z dvěstěpadesátek, které završil celkově pátou pozicí na Yamaze týmu Kemea Yamalube s tím, že poslední tři Grand Prix už neabsolvoval. Jediné body ale letos získal na KTM týmu Marchetti ve Velkých cenách Trentina, Portugalska a Ruska a v konečném hodnocení šampionátu bral až 27. místo. Nabídka týmu Gebben Van Venrooy tedy přichází v pravou chvíli, jezdec dostane k dispozici novou Kawasaki KX450F a týmového kolegu v podobě Itala Alessandra Lupina.

„Podepsat smlouvu s tímto týmem je pro mě skvělé, zvláště po takto mizerné sezóně. Tým ve mně věří a já bych rád ukázal, co zvládnu na jejich 450. Líbí se mi týmový duch a jsem si jistý, že společně odvedeme dobrou práci. V tuto chvíli se ještě stále zotavuji z infekční mononukleózy, ale cítím se lépe týden po týdnu a nemůžu se dočkat, až vyzkouším novou Kawasaki,“ řekl Paturel. Kawasaki se také domluvila na spolupráci s britským týmem F&H Racing, se kterým pojede mistrovství světa MX2. Má už také vybrané jezdce, Brita Adama Sterryho a Němce Henryho Jacobiho. Další dva mladíci, Roan van de Moosdijk a Marshal Weltin, pojedou s tímto týmem evropské dvěstěpadesátky.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist