MS MX3 Slovinsko – Martin Michek jednou pátý

Martin Michek (Honda) obsadil v úvodní jízdě, 10. podniku MS MX3 ve Slovinsku, páté místo. Závodu MS MX3 se premiérově zúčastnil František Máca (Kawasaki), a v obou jízdách se umístil na bodovaných místech. Martin Žerava, který stále není zdravotně v pořádku, jen paběrkoval, a získal pouhých 5 bodů. Vojtěch Brumla, ani v jedné jízdě, nebodoval.

Již kvalifikace naznačila s kým se bude muset nejvíce počítat, když pole position získal italský jezdec prestižní třídy MX1 Alex Salvini (Suzuki). Druhý nejrychlejší byl Belgičan Patrick Caps (Kawasaki), a třetí Christophe Martin (Husqvarna). Výborný pátý nejrychlejší čas zajel Martin Michek, až dvanáctý čas patřil Martinu Žeravovi, kdy na prvního Salviniho mu chyběly 2,5 vteřiny.


Do první jízdy nejlépe odstartovali dva tovární jezdci KTM Belgičan Sven Breugelmans, a navrátilec po zranění, Španěl Alvaro Lozano.
Po třech kolech šel do čela závodu Francouz Christophe Martin, a vydržel v čele více než polovinu jízdy. Posléze byl překonán zkušenějším Alexem Salvinim. Překvapivě třetí byl odmávnut domácí jezdec Saso Kragelj (Yamaha), který bydlí jen několik metrů od závodního areálu. Pro výborné páté místo si dojel Martin Michek. Na bodované 13. pozici projel cílem debutant František Máca. Martin Žerava prožil, stejně jako dosavadní leader Cristian Beggi (Honda), smolný víkend, když v obou jízdách upadl. V té první stačil ještě dojet na 16. místě, druhou jízdu bohužel nedokončil. Další reprezentant Vojtěch Brumla skončil na 27. místě, a cíl druhé jízdy také neviděl.
Několik minut před startem druhé jízdy se přehnala velká bouřka, která změnila trať v blátivou lázeň. S nástrahami rozbahněné tratě se nejlépe popral domácí Saso Kragelj, a vyhrál. Po startu vedl Sven Breugelmans, chyboval, a do čela se dostal právě Saso Kragelj. Pořadí na předních místech se ještě změnilo na posledním skoku, kdy Breugelmanse překonal Salvini.Jediným českým reprezentantem, který viděl šachovnicový prapor, byl František Máca na vynikajícím 8. místě.
Alvaro Lozano, který se vrátil po zranění, prožil skvělý návrat , a skončil celkově šestý. Naopak dosavadní vedoucí jezdec Cristian Beggi by na Grand Prix Slovinska nejraději zapomněl, jelikož získal jen 3 body. V úvodní jízdě skončil po kolizi až na 28. pozici, v druhé jízdě sváděl těžký boj s blátem, a cíle projel na nelichotivém 18. místě. Úspěšnější byl jeho soupeř v boji o titul Sven Breugelmans, sesadil Beggiho z vedoucí pozice celkové pořadí MS, a momentálně Ital ztrácí 23 bodů na leadera celkové pořadí. Na třetím a čtvrtém místě jsou jezdci Husqvarny Christophe Martin a Thomas Allier.
Martin Žerava přeskočil zraněného Jana Zarembu, a figuruje na 7. místě, Martin Michek zůstal na 14. místě. Výborný nováček MS MX3 František Máca je celkově 42., nebodující Vojtěch Brumla je až za ním na 56. místě, a nestartujícího Jana Brabce nalezneme na 65. pozici celkové pořadí.
Další závod se pojede již příští víkend skoro na domácí půdě, ve slovenském Sverepci.
Martin Žerava má na Sverepec velmi dobré vzpomínky, kdy loňský rok zde vyhrál obě jízdy. Přejme mu, ať se Martinovi podobný kousek povede i letos.

1. jízda:

1. Alex Salvini ITA Suzuki
2. Christophe Martin FRA Husqvarna
3. Saso Kragelj SLO Yamaha

5. Martin Michek CZE Honda
13. František Máca CZE Kawasaki
16. Martin Žerava CZE Honda
27. Vojtěch Brumla CZE Kawasaki

2. jízda:

1. Saso Kragelj SLO Yamaha
2. Alex Salvini ITA Suzuki
3. Sven Breugelmans BEL KTM

8. František Máca CZE Kawasaki


Celková klasifikace MS MX3 Slovinsko:

1. Alex Salvini ITA Suzuki 47 b.
2. Saso Kragelj SLO Yamaha 45 b.
3. Christophe Martin FRA Husqvarna 40 b.
4. Sven Breugelmans BEL KTM 38 b.
5. Patrick Caps BEL Kawasaki 31 b.

8. František Máca CZE Kawasaki 21 b.
10. Martin Michek CZE Honda 16 b.
22. Martin Žerava CZE Honda 5 b.
35. Vojtěch Brumla CZE Kawasaki 0 b.

Průběžné pořadí po desátém podniku MS MX3:

1. Sven Breugelmans BEL 351 b.
2. Cristian Beggi ITA 328 b.
3. Christophe Martin FRA 289 b.
4. Thomas Allier FRA 242 b.
5. Kristof Salaets BEL 223 b.

7. Martin Žerava CZE 144 b
8. Jan Zaremba CZE 140 b.
14. Martin Michek CZE 107 b.
42. František Máca CZE 21 b.
56. Vojtěch Brumla CZE 10 b.
65. Jan Brabec CZE 7 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist