MS MX3 Slovensko – Martin Žerava a Martin Michek celkově v první pětce

Nebývalé množství českých a slovenských motokrosařů se zúčastnilo desátého podniku MS MX3 na Slovensku ve Sverepci. Vedle stálých účastníků se závodu zúčastnili Josef Kulhavý (Suzuki), Tomáš Bučenec (Honda), Andrej Bičík (Honda), a vedoucí jezdec MR třídy Open Jiří Čepelák (Yamaha).

Z našich reprezentantů se nejvíce dařilo Martinu Žeravovi (Honda) a Martinu Michkovi (Honda), kteří celkově skončili na čtvrtém, respektive pátém místě. Zahanbit se nenechal ani česká jednička Jiří Čepelák, a projel cíle druhé jízdy na výborném šestém místě.
Kvalifikaci vyhrál bývalý jezdec Delta racing teamu Antii Pythonem (Honda), druhým nejrychlejším časem se blýsknul Martin Michek. Martin Žerava zajel čtvrtý nejrychlejší čas,
a debutant Jirka Čepelák zajel osmý nejrychlejší čas.
První jízda vyšla českým a slovenským reprezentantům na výbornou, a třem se podařilo umístění v první desítce. Také jezdcům od Husgvarny se zadařilo, a získali první a druhé místo. Nejlépe odstartoval Thomas Allier, a vedl více než polovinu závodu. Potom ho předjel stájový kolega Christophe Martin. Už se zdálo, že si Martin dojede pro 25 bodů, ale v posledním kole chyboval, a vítězství „daroval“ krajanovi Thomasu Allierovi. Na stupních vítězů je doplnil třetí Martin Michek, hned za ním protnul pomyslnou cílovou pásku martin Žerava, který zde vyhrál obě jízdy. Devátý skončil „Slovák“ (Čech jezdící se slovenskou licencí) Josef Kulhavý, a třináctý byl Tomáš Bučenec. Pro body si dojel i Jirka Čepelák, naopak za bodovanou dvacítkou skončil František Máca.
Druhou jízdu vyhrál překvapivě vyhrál Patrick Caps (Kawasaki). Start se nejlépe povedl Thomasu Allierovi, kterého překonal právě Caps. Na bednu vystoupil jeho týmový kolega Christophe Martin. Do první pětky se vešel Martin Žerava, výborné šesté místo vybojoval Jiří Čepelák. Desátý skončil Martin Michek, body za třinácté místo bral Josef Kulhavý. Cíl druhé jízdy neviděli František Máca a Tomáš Bučenec.


Velká cena Slovenska vyšla francouzské dvojici ve službách Husqvarny, kdy Thomas Allier
a Christophe Martin obsadil první a druhé místo celkového pořadí. Celkový bronz získal Patrick Caps, za ním celkově skončili Martin Žerava a Martin Michek. Josef Kulhavý si vyjel celkově 11. místo, a letos poprvé startující Jiří Čepelák vybojoval výbornou 13. pozici celkového pořadí. Naopak vedoucím jezdcům celkové klasifikace se moc nedařilo. Belgičan Sven Breugelmans (KTM) získal jen 6 bodů, Cristian Beggi (Honda) dopadl o něco lépe,
a celkově skončil na nelichotivé osmé pozici se ziskem 26 bodů.
Celkové pořadí MS MX3 dále vede Sven Breugelmans, avšak jeho náskok se smrskl na
5 bodů, před druhým Cristianem Beggim. Na třetím místě a čtvrté místě figurují jezdci Husqvarny Christophe Martin a Thomas Allier. Sedmý je Martin Žerava, desáté místo patří zraněnému Janu Zarembovi, a jedenáctý je Martin Michek. Ve Sverepci nebodující František Máca je 43., Jiřímu Čepelákovi patří 47. místo průběžného pořadí. Nestartující Vojtěch Brumla (Kawasaki) klesl na 59. místě, a Jan Brabec (Yamaha) je na 68. pozici.
Příští podnik MS MX3 se pojede v Chile 3. srpna.

1. jízda:

1. Thomas Allier FRA Husqvarna
2. Christophe Martin FRA Husqvarna
3. Martin Michek CZE Honda
4. Martin Žerava CZE Honda

9. Josef Kulhavý SVK Suzuki
13. Tomáš Bučenec SVK Honda
18. Jiří Čepelák CZE Yamaha
21. František Máca CZE Kawasaki

2. jízda:

1. Patrick Caps BEL Kawasaki
2. Thomas Allier FRA Husqvarna
3. Christophe Martin FRA Husqvarna

4. Martin Žerava CZE Honda
6. Jiří Čepelák CZE Yamaha
10. Martin Michek CZE Honda
13. Josef Kulhavý SVK Suzuki
32. Tomáš Bučenec SVK Honda nedokončil
33. František Máca CZE Kawasaki nedokončil

Celková klasifikace MS MX3 Slovensko:

1. Thomas Allier FRA Husqvarna 47 b.
2. Christophe Martin FRA Husqvarna 42 b.
3. Patrick Caps BEL Kawasaki 40 b
4. Martin Žerava CZE Honda 34 b.
5. Martin Michek CZE Honda 31 b.

11. Josef Kulhavý SVK Suzuki 20 b.
10. Jiří Čepelák CZE Yamaha 18 b.
18. Tomáš Bučenec SVK Honda 8 b.


Průběžné pořadí po jedenáctém podniku MS MX3:

1. Sven Breugelmans BEL 357 b.
2. Cristian Beggi ITA 352 b.
3. Christophe Martin FRA 331 b.
4. Thomas Allier FRA 289 b.
5. Kristof Salaets BEL 246 b.

7. Martin Žerava CZE 178 b
10. Jan Zaremba CZE 140 b.
11. Martin Michek CZE 138 b.
43. František Máca CZE 21 b.
47. Jiří Čepelák CZE 18 b.
59. Vojtěch Brumla CZE 10 b.
68. Jan Brabec CZE 7 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist