MS MX3 Anglie – Martin Žerava dvakrát bodoval

Mistrovství světa třídy MX3 začalo v anglickém Hawkstone Parku. Z českých reprezentantů startovali pouze Martin Žerava (Honda) a Vojtěch Brumla (Kawasaki), bodoval pouze jeden z nich, Martin Žerava. Jan Zaremba, který byl velice úspěšný v loňské sezóně, a posléze se zranil, letos celý seriál MS nepojede, a zúčastní se pouze vybraných závodů.

Náročná trať Martin Žeravovi moc nesedla, a zajel až 12. nejrychlejší čas, Vojtěchovi Brumlovi se kvalifikace také nepovedla podle jeho představ, a skončil 27. z 28 zúčastněných jezdců. Oproti loňsku přibylo pár nových jmen, např. Alex Salvini (Husqvarna), Julien Vanni (Honda), Jordan Rose (Honda) a jiní. Nejrychlejší kvalifikační čas zajel domácí Brad Anderson (Honda), který překonal jen o kousek Slovince Matevrze Irta (Honda), třetí nejrychlejší byl domácí nováček Jordan Rose. Kvalifikace moc nevyšla úřadujícímu mistru světa Svenu Breugelmansovi (KTM) figurující až na 8. místě.
Do první jízdy nejlépe vypálil Sven Breugelmans, který pro letošní sezónu změnil tým, a jede za netovární holanský tým KTM Pater Racing. Breugelmans rozjel sezónu velmi slibně, jel svůj vlastní závod a celou první jízdu před sebe nikoho nepustil. Druhé místo obsadil jeho stájový kolega Patrick Roos (KTM), a jezdce KTM doplnil na bedně Francouz Julien Vanni. Martin Žerava vybojoval na rozbité trati 12. místo, a Vojtěch Brumla skončil na nebodovaném 22. místě.
Druhou jízdu nejlépe rozjel vítěz kvalifikace Brad Anderson, ale neodolal ataku Juliena Vanniho, který Andersona překonal, zvyšoval náskok, a cílem projel jako první. Druhé místo si pohlídal Brad Anderson, a domácí radost podpořil třetím místem Jordan Rose. Vítěz první jízdy Sven Breugelmans skončil až na 7. místě. Martin Žerava zopakoval dvanáctou pozici z první jízdy, a také Vojtěch Brumla bral, 22. pozici, jako v první jízdě.
První Velká cena MS MX3 ukázala, že nováčci budou důstojnými soupeři, a staří mazáci, např. Breugelmans a Žerava se budou muset hodně snažit, aby s nimi drželi krok.

Výsledky:

1. jízda
1. Sven Breugelmans BEL KTM
2. Patrick Roos NED KTM
3. Julien Vanni FRA Honda
12. Martin Žerava CZE Honda
22. Vojtěch Brumla CZE Kawasaki


2. jízda
1. Julien Vanni FRA Honda
2. Brad Anderson GBR Honda
3. Jordan Rose GBR Honda
12. Martin Žerava CZE Honda
22. Vojtěch Brumla CZE Kawasaki


Celková klasifikace MS MX3 Anglie:

1. Julien Vanni FRA Honda 45 b.
2. Brad Anderson GBR Honda 40 b.
3. Sven Breugelmans BEL KTM 39 b.
12. Martin Žerava CZE Honda 18 b.

Průběžné pořadí po prvním podniku MS MX3:

1. Julien Vanni 45 b,
2. Brad Anderson 40 b.
3. Sven Breugelmans 39 b.
12. Martin Žerava 18 b.
Vojtěch Brumla zatím nebodoval

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist