Osička MX Team již tento víkend na MXGP v Portugalsku a na MMČR v Dalečíně

Po krátké pauze usedáme opět za řídítka, tentokrát už na dvou frontách! Celkově pátým kolem pokračuje v portugalské Aguedě Mistrovství světa MXGP, kam se vypraví Julius Mikula #451. Do MX kolotoče naskakuje při úvodním MMČR v Dalečíně konečně i náš Tomáš Kohút, kterého letos uvidíme s #45 na dresu.

Julius Mikula si veze do Portugalska prvních pět světových bodů získaných v kubatuře MX2 na MXGP v Trentinu, s jasným cílem pokračovat minimálně stejným tempem a s každým dalším závodem rozšiřovat bodové konto.

Trasa v Aguedě je součástí kalendáře MXGP od roku 1985 a od té doby hostila 24 závodů Mistrovství světa. Letošní ročník ve dnech 4. - 5. května bude jubilejní, a to 25. v historii. Jde o rychlou, 1630 metrů dlouhou trať s velkými skoky. Mikula, který zde nikdy nestartoval, se na závod těší a vnímá ho jako novou zkušenost.

I Slovák Tomáš Kohút se konečně vydává do boje. Na start se postaví v neděli 5. května během úvodního kola Mezinárodního mistrovství České republiky 2024 v Dalečíně. Kohút letos reprezentuje Osička MX Team v kubatuře MX1. I přesto, že loni pro něj skončil podnik v Dalečíně zraněním, na trať nezanevřel a na jeho letos první závodní víkend se velice těší.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist