GP MX Itálie - neděle

Jestli jsem včera psal o ideálních podmínkách, tak dneska je tomu přesně naopak. Meteorologům vyšla předpověď na sto procent a celou neděli prší (vystihlo by to však úplně jiné slovo). Trať je jedno velké brodiště a jezdcům dává fest zabrat jak po stránce psychické, tak po stránce fyzické.

Nyní je už jasné, že ani MX1 a ani MX2 do druhých rozjížděk nenastoupí, protože kvůli dešti byly závody zrušeny.
Jako první si to dopoledne rozdali veteráni. Boj to byl především s tratí a myslím, že vyhrál každý, kdo se probrodil do cíle. 

MX2
Svoje bahnivé peklo si prožili i jezdci MX2. Nejlépe si s tratí porozuměl Gautier Paulin z Francie a rozjížďku vyhrál. Za ním do cíle dorazil Belgičan Jeremy Van Horebeek a třetí pozici vybojoval Francouz Marvin Musquin. Parádní osmou příčku, a tím pádem nadílku třinácti bodů, připsal na své konto jezdec Delta-Racing Marco Maddii. Martin Michek bohužel cíl neviděl a ze závodů odstoupil. Petr Smitka byl klasifikován na 23. místě.



MX1
Ani jedničky neměly na růžích ustláno a musely si poradit s tratí, která se podobala spíš enduro závodům. Po startu se ujal vedení Steve Ramon, ale na špičce vydržel jen pár kol. Vystřídal ho Marc De Reuver, kterého ale po několika kolech předjel Tanel Leok. Svoje vedení si Estonec pohlídal a závod vyhrál. Velice těžký závod dokončil  na druhém místě Ken De Dycker, který v posledním kole předjel Clementa Desaleho.  Náš zástupce Filip Neugebauer první a nakonec i jediný závod nedokončil.


Výsledky:


MX1
1. Tanel Leok
2. Ken de Dycker
3. Clement Desalle
4. Aigar Leok
5. Antonio Cairoli
6. Joshua Coppins
7. Max Nagl
8. Tom Church
9. David Philippaerts
10. Jonathan Barragan

MX2
1. Gautier Paulin
2. Jeremy Horebeek
3. Marvin Musquin
4. Davide Guarneri
5. Joel Roelants
6. Alessandro Lupino
7. Nicolas Aubin
8. Marco Maddii
9. Valentin Teillet
10. Jake Nicholls

VMX celkově:
1. Iven Peter
2.  Mats Nilsson
3. Jan Blancquaert
4. Christophe Lhertiteau
5. Alessandro Puzar
6. Terry House
16. Roman Heinrich
19. Petr Dokoupil

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist