Delta Racing 2008

Je potěšitelné, že v nejednom podniku Mistrovství světa nejrůznějších motocyklových disciplín se zabydlel český závodní tým a stal se stálým účastníkem daného šampionátu. Jedním z nich je bezesporu motokrosový tým Delta-Racing pod vedením úspěšného manažera a bývalého závodníka Ervína Krajčoviče. Tento motokrosový tým už hezkou řádku let brázdí světové podniky šampionátu MX1 a MX2. Také tu nastávající sezonu 2008 tomu nebude jinak. Delta-Racing se jako jediný český tým zúčastní kompletního kalendáře Mistrovství světa. Zastoupení bude mít jak v silně obsazené třídě MX1, tak i třídě MX2 a do boje o světové body vyrazí v sedle žlutých motocyklů Suzuki.

Na tiskové konferenci v Praze byli představeni noví jezdci týmu Delta-Racing pro nadcházející sezonu, finský jezdec Annti Pyrhönen, spolu s českým závodníkem Josefem Kulhavým.


Annti Pyrhönen, přední finský motokrosař, se opět vrací do světového šampionátu MX1 po loňské nedokončené sezoně. Jeho nejlepší umístění v celkovém pořadí Mistrovství světa bylo osmé místo a rád by letos bojoval o pozice v první desítce. Šéf týmu Ervín Krajčovič a manažer Josef Toman by byli spokojeni, pokud by Mistr Finska, Německa a Evropy v závodech bodoval a dojížděl do 15. místa. Ve třídě MX2 bude Deltu reprezentovat český motokrosový závodník Josef Kulhavý. Juniorský Mistr Evropy již nějaké zkušenosti v Mistrovství světa MX2 nasbíral roku 2004, kdy pravidelně startoval v barvách týmu Bonver. Jeho cílem pro letošní sezonu je pravidelně se kvalifikovat do hlavního závodu, sbírat cenné "světové" zkušenosti a připsat si na svůj účet nějaký ten mistrovský bod.


V těchto dnech je příprava na sezonu 2008 v plném proudu a jezdci trénují, jak se dá. Doufejme, že tvrdý trénink přinese své ovoce a jezdci udělají radost svými výsledky nejen týmu, ale i všem českým fanouškům třeba při domácím podniku Mistrovství světa České Republiky v Lokti 10. srpna. V roce 2007 radost bezpochyby udělal každému českému motocyklovému nadšenci silniční jezdec Lukáš Pešek, který se tiskové konference nezúčastnil jen tak náhodou. Přišel totiž podpořit prezentovaný projekt svého otce Karla Peška a Ervína Krajčoviče, kteří se snaží připravit zázemí a podmínky pro nadějné jezdce motocyklového sportu u nás.
Delta Racing se bude snažit ve spolupráci s Karlem Peškem vyhledat talenty mezi mladými jezdci. Poté zabezpečit vše potřebné, včetně sponzorů, tréninkového programu a pomoci jim tak dál rozvíjet jejich jezdecký talent.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist