EMX Open: Petr Bartoš je vicemistrem Evropy

Finálový podnik letošní evropské motokrosové série EMX OPEN se odehrál ve Slovinsku na známé dráze Orehova Vas. Předtím se ale krátce vrátíme ještě na Slovensko a připomeneme si sedmý závod.

Ten se jel 29.června v Šenkvici, kde potvrdil skvělou připravenost lídr šampionátu Rus Semen Rogozin. Po dlouhém zranění se tady ukázal výborně domácí borec Martin Kohút, jenž se v cíli radoval z druhé pozice. Petr Bartoš zaujal "trojku" a za ním se umístil stále se zlepšující se Petr Michalec. Druhé rozjížďky museli pořadatelé kvůli špatnému počasí nakonec zrušit.
Na domácí trati ve Slovinsku řádili tentokrát bratři Matevz a Jernej Irtovi. Matevz viděl šachovnici dvakrát první a na své konto si připsal plný počet 50 bodů. Druhý skončil Jernej (40b.) a třetí pozici vybojoval Petr Bartoš (ORION-RS PETROL KTM). Bartoš dojel třetí a čtvrtý a na konto si tak připsal důležitých 38 bodů. Ve Slovinsku zabojoval také Petr Michalec (ABM RACING MX SUZUKI), když bral páté a třetí místo v cíli. Celkově byl Michalec pátý (36b.).

Petr Bartoš se po klání ve Slovinsku probojoval na druhou pozici a v konečném účtování seriálu ME zase dosáhl na titul vicemistra ve třídě EMX OPEN pro rok 2104. Jeho bilance v evropském mistrovství je tak velice zajímavá. Petr má totiž na svém kontě již z minulých ročníků dvě prvenství a jedno druhé místo.
„Z výsledku mám pochopitelně velkou radost, vždyť jsem musel čelo šampionátu tvrdě dohánět ze zadních pozic, protože jsem nebyl na prvním podniku v Rusku (kvůli své bezpečnosti). Také už nejsem nejmladší závodník v týdnu totiž oslavím pětatřicítku, čili v podstatě jsem si nadělil pěkný dárek. Děkuji rodině, týmu, Autoklubu ČR za podporu a fanouškům, kteří mě povzbuzovali,“ prohlásil spokojený Bartoš.

Konečné výsledky EMX OPEN 2014: 1. Semen Rogozin (RUS) - 281b. 2. Petr Bartoš (CZE) - 243b. 3. Evgeni Tyletski (BLR) - 235b. ... 5. Petr Michalec (CZE) - 198b.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist