MMČR Motokros Kramolín – Michek dotahuje

Přesně v polovině je český motokrosový mistrák po Kramolíně. Místní trať je velmi rychlá, prošpikována brutálním skokem na srdce podél lesa. Jako největší „srdcaři“ se ukázali Florent Richier, Martin Michek a Miroslav Kučírek,kteří dominovali v obou jízdách. Hodně se prašilo a bylo pekelné vedro, přesto jezdci tahali za plyn naplno a divákům se odměnili kvalitními výkony.

Veterán – Kučírek už není totálním suverénem

Miroslav Kučírek čekal na Honzu Mrázka jako pořadatelé na déšť. Honza Mrázek „dorostl“ věkem do veteránů a hned bylo znát, že patřil v 90. letech mezi špičku českého motokrosu. Bohužel do bojů o čelní příčku už nenastoupí Honza Froněk: „Na doporučení lékařů jsem ukončil kariéru a nepojedu ani Dakar. Budu se věnovat Martrinu Michkovi coby trenér“. Honzo, ať se daří a díky za skvělý výkony a pomoc českému motorkosu.

Kvalifikaci vyhrál Mirek Kučírek, ale hned za ním poprvé vystřil drápky Mrázek. „V týdnu jsem si namlel a mám pochroumaná žebra. Nevím, nevím, jak to dnes ukočíruji,“strašil před startem Kuča
První jízda byla nejnapínavější od nástupu Mirka Kučírka do této kategorie. Hned v první jízdě si Mirek motorku zašlápl a začal stíhací jízdu na čelo, kde se vyhříval novic Honza Mrázek. Třetí kolo byl Kuča jako šestý, jen jsem se otočil, byl najednou třetí. Potom druhý a už šel po Mrázkovi, kterého „udělal“ v posledním kole. Třetí skončil, suverén veteránů 
nad 50 let, Zdeněk Šapček.Ve druhé jízdě Kuča nechyboval, bezpečně vyhrál před Mrázkem a Šapčkem-na chlup stejná bedna jako v první jízdě.

MX2 – Richier si dělá, co chce

„Frantík“ Florent Richier z Osička MX Teamu nevyhrál pouze kvalifikaci, jinak získal skapl v obou jízdách a bezpečně trůní ve vedení průběžného pořadí. V Kramolíně mu práci ulehčil stájový kolega Rakušan Ringhofer startující v rakouském mistráku. Nejlepší flek na startu si vyjel další velvyslanec Neméthovi říše, z Maďarska, Bence Szvoboda. Druhý nejrychlejší byl Richier a třetí Marek Sukup. Prémii za nejrychlejší start (holeshot) kasíroval Florent Richier, ostatním frnknul a vyhrál. Druhým místem premiérově zabodoval Bence Szvoboda a třetí byl Pepa Kulhavý

Druhá jízda
a opět Florent Richier nejrychleji vystartoval. Richierovi trať v Kramolíně vysloveně sedla a znovu se smál z nejvyššího stupínku na bedně. Souboj na ostří nože, o stříbro, se odehrával mezi Sukupem a Kulhavým. Nakonec Sukup bral dvojku a Kulhavý skončil třetí. „V pravé zatáčce se připletl jezdec o kolo zpět, úplně mě uzavřel, skoro jsem stál a Mára (Sukup) mě předjel. Co se dá dělat, jsem spokojený. Ze začátku jsem se držel Richiera, posléze mě ztvrdli ruce a na konci jsem zase chytil tempo,“ zhodnotil svůj výkon Kulhavý.

MX3-Open - Michek dvakrát vítězně

Martin Michek chytil slinu a od druhé jízdy ve Stříbře neznámé jiného vítěze prestižních MX3-Open, než právě světem otřískaného Michka. Dosavadní leader šampionátu Kornel Németh nám odletěl závodit do Kanady, tak mají domácí motokrosaři ring volný. Největším „bouchačem“ je loňský mistr Jirka Čepelák, který přestoupil do Osička MX Teamu. S angínou doma odpočíval třetí jezdec MS MX3 Martin Žerava.

Na hodně rychlé trati čaroval v kvalifikaci Martin Michek před Jirkou Čepelákem a Janem Zarembou. Ovšem nic naplat, ani jeden nevystartoval podle svých předstv a prémii slízl Petr Michalec, zatím co Čépa začínal stíhačku až jako desátý. Druhé kolo už vodil startovní pole Martin Michek před Petrem Masaříkem. Petr jede skvěle a postupně se dostává do formy. Čépa se probojoval za Michka, který jel ovšem příliš daleko a vyhrává: „Start nebyl ideální, ale nějak jsem se tam propletl, dostal jsem se na první místo. Vytvořil jsem si naskok, což se povedlo,“ řekl v cíli Michek. Třetí proskočil cílem Honza Zaremba.

Druhá jízda a opět překvapivý vítěz holeshotu, Michal Votroubek. Ovšem ve čtvrtém kole se vše vrátilo do starých kolejí a Michek byl v čele. To už Votrobek jezdil za druhým Čepelákem. Čím dál více zlobil Masařík, také on předjel Votroubka a vybojoval nejnižší stupínek na bedně.

Martin Michek se dvojitým vítězství posunul z deváté na třetí příčku průběžného pořadí. Jirka Čepelák je novým vedoucím jezdcem, dvacetpět bodů před Zarembou. Pokud bych si měl na někoho vsadit, tak na Jirku Čepeláka, který jako jediný z první trojky nemá výkyvy a ještě neslezl z podiových příček.
Český mistrák se,po dvouleté pauze, vrací do Vranova u Brna, kde se v neděli 25.7.2010 přehoupne do své druhé poloviny.

Výsledky třetího podniku MMČR v motokrosu Kramolín

MX3-Open:

1. jízda: 1. Martin Michek (TM), 2. Jiří Čepelák (Yamaha), 3. Jan Zaremba (Honda), 4. Petr Masařík (Honda), 5. Petr Bartoš (KTM)

2. jízda: 1. Martin Michek, 2. Jiří Čepelák, 3. Petr Masařík, 4. Petr Bartoš, 5. Michal Kadleček (TM)

Průběžné pořadí MČR MX3-Open:

1. Jiří Čepelák 130 b.
2. Jan Zaremba 105 b.
3. Martin Michek 95 b.

MX2:

1. jízda: 1. Florent Richier (FRA/Kawasaki), 2. Bence Szvoboda (HUN/KTM), 3. Josef Kulhavý (KTM), 4. Tomáš Šimko (KTM), 5. David Kosmák (Yamaha)

2. jízda: 1. Florent Richier, 2. Marek Sukup, 3. Josef Kulhavý, 4. František Smola (Suzuki), 5. David Kosmák

Průběžné pořadí MČR MX2:
1. Florent Richier 143 b.
2. Marek Sukup 110 b.
3. František Smola 99 b.

VETERÁN:

1. jízda: 1. Miroslav Kučírek (Honda), 2. Jan Mrázek (Suzuki), 3. Zdeněk Špaček (Honda),
4. Roman Heinrich (TM), 5. Milan Heřman (Honda)

2. jízda: 1. Miroslav Kučírek, 2. Jan Mrázek, 3. Zdeněk Špaček, 4. Roman Majer (Suzuki), 5. Bronislav Krč (Honda)

Průběžné pořadí MČR Veterán:
1. Miroslav Kučírek 150 b.
2. Zdeněk Špaček 122 b.
3. Marcel Malovaný 88 b.

Průběžné pořadí poháru Veteránů nad 50 let:
1. Zdeněk Špaček 150 b.
2. Miroslav Štaud 116 b.
3. Erich Pour 101 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
Radek Lavička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist