MMČR Junior – Kluky u Písku přivítají v sobotu motokrosové juniory

V sobotu, 12. září budou Kluky u Písku premiérově hostit závod Mezinárodního mistrovství ČR v juniorském motokrosu. Jedná se o náhradní termín, který doplní původně plánovaný počet závodů seriálu kvůli některým zrušeným podnikům na začátku sezóny. Pořadatel MS Kluky již dlouhodobě úspěšně pořádá závody jihočeského KP, a tak bere pořádání juniorského šampionátu jako další výzvu.

„Profil tratě zůstává stejný, jen jsme trochu upravili některé pasáže a skoky, aby nebyla pro juniorské jezdce tak nebezpečná, zajistili jsme i lepší přehlednost tratě pro diváky,“ zve na sobotní klání fanoušky duše motokrosu v Kloucké hořici Josef Pekař.

Závodit se bude ve třídách 50ccm, 65ccm, 85ccm, 125ccm Junior a MX2 Junior. Mezi nejmladšími jezdci ve třídě 50ccm vede po třech odjetých závodech Josef Vrtal z ÚAMK Zejax Motoklubu o 12 bodů před Hugo Brantem z Cermen RT. V kategorii 65ccm si zatím nejlépe počíná Stanislav Pojar z Vřeskovic o rovných 20 bodů před Davidem Widervillem z Cermen RT. Stejný rozdíl je i mezi favority třídy 85ccm, kdy je na čele Julius Mikula z SMS Praha před nováčkem této třídy a loňským evropským i světovým šampiónem ve třídě 65ccm Vítězslavem Markem z Cermen RT. Juniorským stopětadvacítkám letos kraluje velice rychlý Petr Rathouský z týmu Orion Racing, který se výrazně prosazuje už i v seniorském motokrosu. Jeho náskok je však pouhých 6 bodů před Adamem Májem z týmu Fostrade. Nejstarší juniorští jezdci do 21 let se představí ve třídě MX2 Junior. Tu ovládá Jan Wagenknecht z týmu Haas RT, dvanáct bodů před Adamem Duškem ze Sixtynine MXRT. Oba se též skvěle prosazují i v seniorském MMČR, takže diváci určitě v Klukách budou moci vidět špičkový motokros…! Na startu se také představí hned několik vynikajících zahraničních reprezentantů.

Tréninky v Klukách začínají v 7:40, závody pak ve 12:25 hod. Večer se pak přímo na závodišti uskuteční diskotéka.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist