Ondřej Vostatek přivezl zlato z MČR minibiků

Minulou sobotu proběhl na brněnském okruhu první závod Mistrovství ČR minibiků pod záštitou ČSMS. Ve třídě Junior A (děti 7-9 let) se podařilo Ondřejovi zlomit prokletí druhých míst na této dráze z loňské sezóny a po strhujícím boji zaslouženě získal kov nejcennější.

Ondřej (78) sahal po vítězství už v první rozjížďce, ale cílem nakonec projel rychleji Lukáš Simon s jedenáctkou. Ztrátu necelých dvou desetin sekundy ale Ondřej vymazal parádním výkonem ve druhé rundě, kde se konečné pořadí na prvních dvou místech obrátilo, a protože Ondřej dojel o více než půl vteřiny před Lukášem, patří mu při shodném počtu bodů celkové prvenství díky lepšímu součtu časů. Bronz zbyl na Michala Búlika se startovním číslem 15.
Úspěch na prvním závodě letošní sezóny je pro Ondřeje velkou motivací pro další trénink a přípravu na Mistrovství Evropy minibiků. Mimo jiné se bude Ondřej také intenzívně připravovat se svojí Hondou NSF 100 na německý šampionát „ADAC MINIBIKE CUP“, kde svůj talent a schopnosti prověří v mezinárodní konkurenci už 5. května v Oscherslebenu.

Reportáž ze závodů a rozhovor s Ondrou Vostatkem vysílá 10. května TV stanice Nova Sport.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist