Martin Gbelec a Ondřej Vostatek oslavují tituly

O víkendu 15. - 16. 9. 2012 se odjely poslední závody letošního ročníku německého ADAC Mini Bike Cup a zároveň i závody Mezinárodního přeboru ČR. Oba jezdci se zúčastnili obou podniků a zakončili úspěšně sezónu 2012. Martin Gbelec po získání titulu „Mistr Evropy“, přidal do své sbírky ještě titul „Mistr ČR“ v kategorii Mini GP a titul „Druhý vícemistr“ v německém poháru. Ondřej Vostatek získal titul „Mistr ČR“ v kategorii Mini Moto Junior A, a titul „Druhý vícemistr ČR“ v kategorii Mini GP. V německém poháru Ondřej obsadil v konečném pořadí sedmou příčku.

Oba jezdci nastoupili nejdříve do posledního závodu německého poháru na okruhu v Sachsenringu. O titul v kategorii pokročilí se bojovalo mezi Martinem Gbelcem, Filipem Salačem a Arnaudem Friedrichem. Přestože byl Martin nejrychlejším jezdcem kvalifikace, v obou těsně vyrovnaných závodech přálo štěstí více soupeřům. Dojel dvakrát na třetím místě a v celkovém pořadí nakonec získal titul „Druhý vícemistr“.
Ondřej Vostatek „zajel“ v kategorii začátečníci třetí nejlepší čas kvalifikace. Po zaváhání na startu dojel v prvním závodě na místě pátém a v druhém závodě skončil na místě třetím. Přes výborné výsledky se mu v závěru sezóny nepodařilo dohnat bodovou ztrátu způsobenou účastí na ME ve Španělsku a v celkovém pořadí obsadil sedmé místo.
Ve Vysokém Mýtě se naši jezdci potýkali s technickými problémy, které se podepsaly na průběhu závodu. Ondřej Vostatek, který v kategorii MM Junior A startoval z posledního místa, kvůli problému s motorem dojel na čtvrtém a třetím místě. Martin Gbelec měl problémy s řadičkou v druhém závodě Mini GP a dojel na druhém místě za Ondřejem Vostatkem. Přesto se oba mohli radovat z titulů „Mistr ČR“ ve svých kategoriích, které si zajistili dostatečným bodovým náskokem. Ondřej se stal ještě „Druhým vícemistrem ČR“ v kategorii Mini GP.
Gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v další sezóně!

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist