Czech Enduro Team má za sebou první podnik sezony, Bezděk sedmý, Kalný třináctý

Při třetím závodním dnu v italském San Remu si skoro všichni závodníci sáhli na dno svých sil. Trať 45 kilometrů dlouhého kola, na kterém jezdci přejížděli z Cross testu na pláži do dlouhého Enduro testu v nadmořské výšce přes 500 metrů nad mořem a Extrem testu, byla dnes hodně rozbitá a vysilující.

Velmi bolestivě to pocítil Zdeněk Pitel, který ve druhém Enduro testu ve vysoké rychlosti spadl. „Byl to hodně nepříjemný pád, při kterém na motorce praskla řídítka a podsedlový rám. Já jsem se zastavil o nějakou překážku. Mě se nic vážného nestalo, test jsem dokončil, a zkusil jsem jet ještě dál. Dokonce jsem ještě projel Extrem test, ale dál to nešlo. Točila se mi hlava a rozbolela záda,“ uvedl k odstoupení Zdeněk Pitel.

Naopak spokojený je Radek Bezděk, který při své premiéře na mistrovství světa v kategorii OPEN 2s vybojoval 7. místo. „Myslím, že to není špatný výsledek. Hlavně z toho důvodu, že se tu jelo na povrchách, které vůbec neznám. V jemném plážovém písku jsem jel úplně poprvé, takže jsem se na něm hlavně první den trápil. A i ostatní testy byly velice specifické, hodně kamení, prachu a k tomu opravdu velká náročnost na fyzičku,“ dodal Bezděk.

V kategorii JUNIOR 2 závodil třetí člen Czech Enduro Teamu Jaroslav Kalný. Mezi velice silnou konkurencí získal 13. místo a mezi juniory celkově obsadil 25. příčku. „Byly to hodně těžké závody, hlavně dnešek, kdy byla trať velice rozbitá,“ uvedl Jaroslav Kalný. „Pro mě byl nejhorší Extrem test, na druhou stranu mě neskutečně bavil Cross test – což je překvapivé, protože na plážovém písku jsem jel úplně poprvé.“

Skvěle si v Itálii vedli i další čeští reprezentanti:
11.místo - Kryštof Kouble kat. EnduroGP E2

8.místo - Matyáš Chlum kat. Junior2
9.místo - Matěj Škuta kat. Junior2

1.místo - Jiří Hádek kat. OPEN 2s
3.místo - Robert Friedrich kat. OPEN 2s
8.místo - Oldřich Sedlák kat. OPEN 2s

7.místo - Jakub Hroneš kat. OPEN 4s
14.místo - Daniel Polák kat. OPEN 4s

Gratulujeme všem ke skvělým výsledkům!

Informace o redaktorovi

Jan Dvořák - (Odebírat články autora)
Marek Vincík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist