MČR Cross Country Kramolín

Nedělní ráno patřilo třídě Moto Hobby, která měla jako vždy hodně náročnou trať po sobotních závodech, vynechány z ní byly pouze dva výjezdy a hodinovka „hobíků“ stála za to. K vidění bylo mnoho pádů, kolizí, ale i perfektně projetých pasáží kramolíského areálu. Závodníci se shodli, že trať byla velice náročná, ale zároveň výborně připravená a plná všech možných typů terénů. Nejrychlejší ve své třídě byl Libor Šus, nejlepším veteránem pak Zdeněk Heberlein.

Přebor byl i tentokrát dvoudenní s vyhodnocením po obou závodních dnech. Vzhledem k velkému vedru a hodně náročné trati byl závod zkrácen na 90 minut, které i tak byly hodně vrchovatou porcí zábavy na trati. Jezdců byl plný startovní rošt a museli startovat ve třech vlnách, v té první se na trať vydali jezdci přeboru, ve druhé veteráni a osmdesátky a nakonec přebor C. Jezdecká pole se ale stejně brzy promíchala, takže na trati bylo stále na co koukat, což ocenili zejména diváci, kterých bylo okolo tratě opravdu požehnaně.
Ve třídě přebor E1 zvítězil Tomáš Pilař, v E2 Petr Švambera a v E3 Lukáš Jokl. Na startu byly samozřejmě i obě třídy veteránů. V kategorii veterán I jel nejlépe Dan Jarnot, ve veteránech II VitorioLevaggi. Mezi osmdesátkami si nejlépe vedl Bořivoj Klečka ml. a konečně v přeboru C s plným počtem bodů dojel nejlépe Martin Šťastný.
Jako poslední se v obou dnech postavili na start jezdci třídy mezinárodního mistrovství ČR. Zde byly na pořadu dne především jezdecké souboje Kuklík – Toman – Liška. I když první jenovaný si vybral svůj díl smůly, když jeho Husaberg ve dvou jízdách zastávkoval. I tak to ale stačilo na třetí místo v E3. Diváky výborně bavil „letec“ Patrik Liška, který předváděl své umění na motokrosové trati i v lese. Zaslouženě vyhrál třídu E3 i kategorii Junior. V E2 jel nejlépe čerstvý vítěz šestidenní Radek Toman. V E1 vyhrál Milan Engel.
Seriál mezinárodního mistrovství ČR a hobby závodů motocyklů a čtyřkolek pokračuje 8.-9. října v Hradišti u Kolince.

Informace o redaktorovi

Matěj Oliva - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist