MČR a PČR crosscountry 2016 – Třetí podnik sezony uspořádali v Úterý

Třetí podnik šestidílného seriálu Mistrovství České republiky a Přeboru České republiky čtyřkolek plus seriálu Přeboru České republiky jednotlivců motocyklů a Přeboru České republiky "C" motocyklů se měl původně odjet v Milovicích, ale došlo ke změně lokality a vše se odehrálo nedaleko Plzně v malé obci zvané Úterý.

Pořadatel závodu Miroslav Haruda a jeho tým připravili moc pěknou trať. Délka okruhu byla kolem sedmi minut a skládala se z krosové části a lesní pasáže, kde se vyjezdily blátivé koleje. Nechyběly zde výjezdy a sjezdy. Nejzajímavějším úsekem na trati byl kořenový výjezd, který byl zajímavý pro diváky, neb zde docházelo k jezdeckým chybám a někteří z jezdců končili v přilehlém křoví.

Sobota, 11.června 2016

V sobotu hned od rána probíhaly přejímky jak čtyřkolek, tak motocyklů a v devět hodin se v areálu rozburácely motory jezdců hobby quad. Po nich se jela první patnáctiminutová rozjížďka dětí quad a moto. Na start se postavilo celkem 13 dětí, kteří mezi sebou sváděly souboje o nejlepší umístění. Nejrychlejším jezdcem této rozjížďky byl na své čtyřkolce Max Timoš a kategorii moto vyhrál Jakub Krbec.

Když utichly stroje těch nejmladších, začali se na start řadit jezdci kategorie mistrovství ČR a Přebor ČR Quad a v čase 11:30 hodin vyrazili na devadesátiminutový boj o sobotní mistrovské body.


Polojasné počasí bez kapky deště ale představovalo oblaka prachu nad celým areálem. Ten na chvilku usedl, až když se na svoji druhou rozjížďku začaly řadit opět ti nejmladší. V kategorii quad děti byl v sobotu nejúspěšnější Max Timoš, druhá příčka Jakub Hejný a třetí místo po součtu bodů obou rozjížděk obsadil Filip Porš.

V kategorii moto děti po součtu bodů obou rozjížděk si první místo vyjel Jakub Krbec, druhý skončil Ondřej Šikola a na třetím místě se umístila Kristýna Mařáčková.


Po druhé hodině se na start začali řadit jezdci Přeboru ČR moto a v půl třetí se po odmávnutím praporku vydali na trať a časomíra začala odpočítávat 100 minut jízdy. Obloha se zatáhla a vypadalo to, že se závod pojede za deště. Spadlo však jen pár kapek a hned zase vysvitlo slunce.

Po odjetí jezdců Přeboru se na trať ještě kolem sedmnácté hodiny vydali jezdci hobby moto, ale pak už depo definitivně utichlo.

Neděle, 12.června 2016

Nedělní probuzení nebylo moc příjemné. Během noci, zde odcizili dva motocykly.

V neděli v devět odstartovaly jako první čtyřkolky Mistrovství ČR a Přeboru ČR. Po nich se odjela první rozjížďka těch nejmenších a to moto a quad děti, kteří už po sobotě museli jet na hodně rozbité trati. Druhou rozjížďku jim již pořadatel trochu pozměnil, aby se předešlo pádům či úrazům.
Nejlépe se s tratí v kategorii quad vypořádal Jakub Hejný, druhá skončila Andrea Maleninská a třetí Max Timoš.

V kategorii děti moto se na start postavili pouze dva jezdci - Jakub Krbec vyhrál obě rozjížďky a druhá příčka patřila Kristýně Mařáčkové.

Mezi rozjížďkami dětí si 100 minut na trati zazávodili jezdci Přeboru ČR motocyklů a na závěr nedělního dne se odjel ještě závod hobby jezdců. Během tohoto závodu došlo k vyhlášení jezdců Přeboru ČR a dětí quad a moto. Při nastoupení všech dětí na stupně vítězů se spustil pěkný liják a tak děti dostali pěknou spršku, jak z nebe, tak od starších jezdců, kteří je pokropili šampaňským … samozřejmě dětským :-)

Teď se blíží prázdniny a s nimi i jezdecká pauza. Všichni se znovu sejdeme až v září na čtvrtém podniku seriálu Cross country v Úštěku.

Výsledky jednotlivých tříd najdete - ZDE

MČR a PČR crosscountry 2016/ Úterý - Fotogalerie - ZDE

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist