Premiéra mistrovství světa FIM Hard Enduro 2021!

FIM a WESS GmbH s potěšením prezentují osm akcí, které budou tvořit nové mistrovství světa FIM Hard Enduro 2021.

Prvním v pořadí je Portugalské Extreme XL Lagares, který se koná 7. – 9. května. O měsíc později následuje kultovní Red Bull Erzbergrodeo na rakouské půdě. Zcela nový závod, který si fanoušci Hard endura mohou užít, bude toskánské Abestone Hard Enduro v Abetone ve dnech 10. – 11. července. Podnik, který organizuje nesmírně zkušený závodník Hard Enduro Michele Bosi a jeho tým, se bude konat dva dny. V sobotu čeká soutěžící čtyřikrát horský okruh, na konci každého kola navíc extrémní test. Prvních 50 jezdců pak postoupí do nedělní hlavní události - tříhodinového vícekolového hard endura.

O dva týdny později je před námi pravděpodobně nejnáročnější závod v kalendáři, pětidenní Red Bull Romaniacs v Rumunsku. Hard Enduro Rallye jako žádná jiná už může ukázat, kdo má na to, stát se vůbec prvním mistrem světa FIM Hard Enduro.

Z Rumunska míří soutěžící do Red Bull TKO v americkém Tennessee a poté se 11. - 12. září vrací do Evropy na další nové místo s polskou HERO Challenge.

Závod HERO Challenge se setkal ve svém druhém ročníku v roce 2020 s velkým úspěchem. Koná se v Enduro Park Poland a MXDG motokrosovém komplexu poblíž Dabrow Górnicza - východně od Katovic Závodníci se potkají s prvky SuperEnduro, Cross Country, MX a samozřejmě Hard Endura. Zahajovací den začne XC závodem, kde se nejlepších 30 jezdců kvalifikuje až do atraktivního finále SuperEnduro v centru města Dabrow Górnicza.

Nedělním hlavním závodem bude tříhodinový vícekolový závod, který spojuje Hard Enduro s Cross-Country. Všech 250 závodníků bude čelit fyzicky náročné 17kilometrové trati, která bude obsahovat směs prudkých stoupání, lesních stezek, motokrosových skoků a překážek Super Enduro.

Kalendář historicky prvního světového šampionátu FIM Hard Enduro uzavře španělské Hixpania Hard Enduro a českým fanouškům známé německé GetzenRodeo.

Organizátoři budou i nadále i nadále pečlivě sledovat aktuální vývoj pandemie koronaviru, přičemž v případě potřeby bude plán upraven.

FIM Hard Enduro World Championship 2021:
Round 1: Extreme XL Lagares - Portugalsko, 7/8/9.května
Round 2: Red Bull Erzbergrodeo - Rakousko, 3/4/5/6.června
Round 3: Abestone Hard Enduro – Itálie, 10/11.července
Round 4: Red Bull Romaniacs - Rumunsko, 27/28/29/30/31.července
Round 5: Red Bull TKO - USA, 13/14/15.srpna
Round 6: HERO Challenge – Polsko, 11/12.září
Round 7: Hixpania Hard Enduro - Španělsko, 1/2/3.října
Round 8: GetzenRodeo - Německo, 29/30.října

Informace o redaktorovi

Marek Vincík - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
zabl přispěl 3 Kč
Student přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist