Journeyman cup 2007

Současně s tím, jak se v Čechách rozmáhají čtyřkolky, rodí se i možnosti, jak si zazávodit. Seriálů, do kterých se může čtyřkolkář vrhnout, je na výběr několik, ale žádný, kde by měl jezdec šanci na vítězství i s cenově dostupným strojem.


Takové mašiny prodává dnes již dobře zabydlená značka Journeyman a během jejího působení na českém trhu si tyto čtyřkolky oblíbila početná skupina čtyřkolkářů. Protože si značka svých zákazníků váží a věří ve schopnosti svých strojů, rozhodla se letos uspořádat značkový seriál pod názvem Journeyman Cup. Ten je kromě současných majitelů stroje Journeyman určen také všem čtyřkolkářům, kteří mají odvahu vrhnout se do závodů, ve kterých díky srovnatelné technice záleží hlavně na šikovnosti pilota. Pro každého, kdo bych chtěl závodit a Journeymana ještě nemá, dává zastoupení speciální cenu, která je odměnou za odvahu postavit se na start. Závody jsou vypsány pouze pro jezdce bez závodní licence, protože cílem Cupu jsou vyrovnané souboje pilotů, kteří toho zatím moc neodzávodili. Díky výrazně dostupnější ceně než u čistě sportovních quadů si tak svůj závodnický sen může splnit prakticky každý čtyřkolkář, který by si to třeba jinak dovolit nemohl. Vedle toho jsou závody šancí, jak se bezpečně a beztrestně vyřádit na několikakilometrovém přírodním okruhu nebo zažít v depu nějaký ten večírek s partou kamarádů. Závodů bude letos celkem pět a všechny se pojedou v rámci českého seriálu OffROAD Maraton.


Na startu i Vojna s Carem!


Zázemí i osvědčená organizace je zajištěna a pro účastníky Journeyman Cupu bude vždy k dispozici servisní podpora. Že to se seriálem myslí značka smrtelně vážně, dokazuje i hlavní cena pro celkového vítěze– čtyřkolka nebo příslušenství v hodnotě 70 tisíc! První značkový seriál čtyřkolek si nenechá ujít dokonce ani Jarda Vojna, který pojede jako host a nebude se počítat do celkového hodnocení. Stejně jako naše enduristická legenda Jiří Císař, který si Journeyman cup vyzkouší také! Spolu s nimi jde do seriálu i tovární tým, za který se poprvé v životě postaví na start jeden z mechaniků Journeymanu. Uspořádáním seriálu chce značka jednak zpřístupnit závodění širokému okruhu zájemců a dále chce ukázat, že čtyřkolky Journeyman snesou i tu největší zátěž.
Spolupráce organizátora OffROAD maratonů a zastoupení značky se kromě uspořádání Cupu dohodli i na tom, že Journeyman poskytne novou čtyřkolku jako cenu pro nejlepšího invalidu z kategorie TR.
První souboje Journeymanů se odehrají již 21.4. v rámci OffROAD maratonu v Sedlčanech, start tříhodinového závodu bude odmávnut na devátou hodinu ranní, tak neváhejte a přijeďte se podívat.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Přemek Vaněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist