renocar_brezen

• 9
  • 10
  • 10

Popis motorky

Spoľahlivý, nenápadný motocykel. ľahký na údržbu, nezľakne sa ľahšieho terénu. Prekvapivo sa dosť ľudí pýta, čo to je, lebo im to pripomína mladosť.

Více fotografii

Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
MZ ETZ 150: dostupné kusy na trhu boli v žalostnom stave a nechcel som stráviť pol roka renováciou
MZ ETS 250: skrátka neboli
Yamaha XV 250 Virago: viac sa mi páčila XV535 ale chcel som aj niečo čo zvládne prechod poľnou cestou

První dojmy - Prekvapivo živá na svoj objem a papierový výkon. Ľahko ovládateľná, čo ma naopak neprekvapilo. Kupoval som ju vo februári, takže som na poriadnu jazdu musel počkať. Bál som sa že 11 koní (ktoré medzitým o pár rokov zostarli) bude málo na používanie v bežnej premávke. Mýlil som sa. Kupoval som ju, aby som sa naučil trocha jazdiť, lebo moje predchádzajúce skúsenosti bol akurát Simson a moto čo som si požičal od známych.

Motorku bych doporučil pro - Začiatočníkov, je neškodná, dobre sa ovláda a je s ňou sranda. A ludí čo si chcú sami udržiavať motorku. CG je ako lego duplo, nie je čo pokaziť.

Doplňky na motorce - Zadný kufor, bočný stojan, Skúšal som aj malé plexi ale dal som ho po sezóne preč.

Kupoval som ju na rok, že na nej budem chodiť aj do práce a niečo sa naučím o jazdení a štvortaktných motoroch. Vybral som si túto motorku, lebo bola za lacný peniaz a mal som ju na svojom zozname spoľahlivých strojov. Honda začala model CG vyrábať v roku 1976 a bol vyvinutý pre použitie v rozvojových zemiach. Pripravený na život bez nejakej extra údržby. Tento exemplár je už Brazílskej výroby a okrem lepšieho zapaľovania a piatej rýchlosti sa snáď ani nezmenil. 124cc, OHV, karburátor. Najzložitejšia elektrika je asi prerušovač smeroviek. Kúpil som ju aj s kufrom, ktorý je veľmi užitočný a USB nabíjačkou, ktorú som dal dole lebo som ju nikdy nepoužíval. Ako som už písal, kupoval som ju na rok, vydržala mi tri a 19 000km. Sadla mi okamžite. Krása jednoduchej a ľahkej motorky o ktorú sa nemusíte báť je, že idete kam sa vám zachce. Ťažký terén som síce nikdy neskúšal, ale poľné cesty k jazeru alebo len tak, aby som zistil čo je na konci cesty zvládala perfektne. Zjavne bola stavaná na podmienky tej časti sveta ktorá nemá najlepšie cesty a tam bohužiaľ patrí aj Slovensko. Kde sa už necítila až tak doma boli cesty prvej triedy ak to bola cesta do kopca. 90-95km/h zvláda dobre aj celý deň a motor sa nesťažuje, ale predbiehať len ak máte voľný týždeň dopredu a rezervovanú cestu. Maximálka sa pohybuje niekde okolo 115km/h s vetrom v chrbte. Najlepšie sa cíti v osemdesiatke. Vhodná na výlety po bočných cestách, kde sa nemusíte nikde naháňať. Pohodlie jazdca je dobré. Vzpriamená klasická poloha, sedačka je mám ten pocit z rovnakého materiálu ako na Honde transalp. Žiaden tourer, ale zvládal som pravidelne 400km za deň. Spotreba 2,5l na sto alebo aj menej. Do mesta je lepšia ako skúter lebo sedíte troška vyššie a osemnásť palcové kolesá dobre prechádzajú výmole. Za tie roky som robil nejakú tú údržbu ako guferá tlmičov, a výmenu ložisiek krku riadenia. Všetko sa na nej dá urobiť ľahko, prístup je skvelý. Nevýhody stroja sú horšia dostupnosť niektorých náhradných dielov, nedostupnosť bočného stojana, ktorý som si musel upraviť z inej motorky, predné svetlo ktoré je len 35/35w čo je v noci naozaj žalostné. Design motorky je taký základ. Uprednostnil by som klasický vzhľad starších modelov ale nesťažujem sa. Prekvapilo ma však, koľko pozornosti tento jednoduchý stroj budil. Starší motorkári sa ma pýtali čo to je lebo sa im ľúbila tá jednoduchosť, a nemotorkári sa jej nebáli lebo vyzerá neškodne. Niekoľko krát ma zastavili jazdci dlhých trás lebo jeden z nich začínal presne na takej alebo na čínskej kópií. Rozhodne mám viac zážitkov ako som pri nákupe čakal.

Nejnovější komentáře

callowsick
callowsick napsal 27.05.22 v 21:42 10b.

tohle jsou takový motorky na celej život, který by měly být pořád někde v garáži po ruce. Sveze se děda, táta, syn, vnuk...

Více komentářů