kawasaki_good_times_tour2




Yamaha camp 2021 v Písku

Trochu potrénovat jízdu na motorce, zasoutěžit si, dát si večer pivko s podobně naladěnými lidmi a nebo si vyzkoušet nové modely. To byl program Yamaha campu v Písku. Ten pro zájemce připravil tradiční prodejce značky, Motoshop Kabourek.

Už v neděli večer přijížděli první účastníci na místo akce - motokárový okruh v Písku na Hradišti. A právě včas, aby se schovali před přívalovým deštěm.

Ráno už nás ale vítaly sluneční paprsky a osychající okruh. Vzhůru za řídítka, startujeme! Kempeři se rozdělili na třetiny a postupně se prostřídali na všech workshopech. Na všech byla vidět chuť trénovat techniku jízdy, různé styly průjezdu zatáčkou, jemnou motoriku, práci se spojkou, ale i svižnější tempo a brždění. Ovládání motorky se dá trénovat do nekonečna a technický motokárový okruh ukrytý v píseckém lese je pro tuhle příležitost naprosto ideální.

Řekněme si narovinu, že motorkáři jsou někdy trochu jako děti. Děti s trochu většími hračkami. Stačí plácek v depu, pár kuželů a tříkolový skútr Yamaha Tricity 300 a je o zábavu postaráno! Zvlášť, když mají účastníci motivaci v podobě parádních cen od Yamahy.

Yamaha nedělá jen super motorky, má i super appku. Ta umí zaznamenat ujetou trasu včetně mnoha dalších atributů. Toho využili i organizátoři akce. Prostě dostanete obálku, kde jsou popsané 4 checkpointy a vy je musíte projet v co nejkratší vzdálenosti. Potvrzení je jednoduché, selfie na uvedeném místě. Aby to nebylo tak jednoduché, jednotlivá místa byla zašifrovaná ve verších. O vítězi rozhodlo 100 metrů na 112km vzdálenosti! Naopak nejméně úspěšný účastník najel kilometrů 161!

Večer další slejvák! Program campu déšť moc neomezil, ale trochu zkomplikoval přípravy na druhý den. Yamaze se na tuto akci podařilo zajistit “MT truck”, který brázdí křížem krážem Evropou. A tak hned jak déšť ustal, vyrostlo v depu okruhu městečko MT s 22 motorkami!

Celé úterý patřilo testovaní. Samozřejmě z médií si přečteme, jaká je nová MT-09, jaké změny prodělala MT-07 nebo kolik zábavy nabízí MT-03. Na vlastní kůži je to ale vždycky lepší. Test motorky bylo možné doplnit vyzkoušením nejvyšších řad helem Shark. A pokud jste zrovna neproháněli novou Yamahu po klikatých jihočeských silnicích, měli jste k dispozici okruh pro posouvání svých limitů.

Yamaha camp se odehrál v Písku vůbec poprvé. Bude se opakovat? No možná. To řekněte vy, přijedete?

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Související firma


TOPlist