V-Strom Academy na Polygonu Most první sobotu v září

Pořádat v dnešní době nějaké hromadné akce je vždycky velká loterie, ale v Suzuki se nebáli si vsadit. Proto se na první sobotu v září můžeme těšit už na 7. ročník oblíbené V-Strom Academy, na kterou jsou spuštěny online registrace.

V-Strom Academy je akce určená, jak její název napovídá, především pro majitele modelů Suzuki V-Strom všech objemů i ročníků, nicméně otevřené dveře mají i ostatní cestovní endura této japonské značky. Akorát musejí mít registrační značku, papíry a být způsobilé pro jízdu po silnici, takže prostě žádné prehistorické DR na drápech a bez dokladů. Ono by ani nezapadlo do celkového konceptu akce.

Ta je totiž zaměřena na zlepšování jezdeckých dovedností, které bude probíhat již tradičně na čtyřech stanovištích. „Teorie jízdy“ zní možná dost nudně, ale tady se probírají jiné věci než dávkování spojky při rozjezdu ze semaforu a Jirka Heiník má své způsoby, jak vám vysvětlit, o co na motorce vlastně jde a co děláte blbě (zjistíte, že možná všechno). Vyhýbací manévry a krizové brzdění na asfaltu mezi kužely, to jsou dovednosti, které se vám v provozu sakra hodí, jízda po vyznačené asfaltové trati v bezpečném prostředí polygonu potom mnohým odhalí, že schopnosti jejich stroje jsou mnohem větší, než se původně domnívali – fakt to jde naklopit víc než na 20° a nemusíte u toho hned „zamrznout“. Posledním stanovištěm je samozřejmě offroadová část v terénní sekci polygonu, kde se zkušení vyřádí a offroadoví teoretici možná vůbec poprvé zjistí, jaké to je, když se pod koly objeví hlína. Jelikož jsou účastníci rozděleni do čtyř skupin podle zkušeností, nemusíte mít obavu, že byste se někomu pletli nebo se někdo pletl vám.

V-Strom Academy 2021 se koná v sobotu 4. září již od 8 hodin a je vypsána pro 100 účastníků. Místa se rychle zaplňují, registrace probíhá online na tomto odkazu, kde najdete i informace o covidových opatřeních. Účastnický poplatek je 900 Kč a kromě spousty zkušeností si z akce odvezete i účastnické tričko.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
strecKopca přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist