kawasaki_good_times_tour2




Suzuki Bandit den 2009

Je to už pár dní zpátky přesto bych vás chtěl poinformovat o jednom pohoda dni na okruhu v Mostě.

Organizátorem byl klub Suzuki Bandit  ale zváni byli všichni a na všem.
Na rozdíl od tradičních jízd veřejnosti byli jezdci rozděleni do skupin podle okruhových zkušeností:
a- pomalá skupina, tedy enduro, holky a ti co jsou na okruhu prvně
b- ti zkušenější
c- trénink pro závodníky

Další odlišností byl počet lidí na dráze. Protože cílem bylo dobře a pokud možno bezpečně a v klidu si zajezdit, bylo na trať vypouštěno jen +- 25 ks.


 Michal Organizátor: „Celý den začal technickou přejímkou motorek kde se přelepovaly světla, demontovaly nebo přelepovaly zrcátka, proběhla kontrola brzd, dorazů řídítek a úniku kapalin. 
V půl deváté následovala dopolední rozprava s jezdci kde byl všem znovu připomenut význam vlajek a nutnost dodržování příkazů traťáků. Byla připomenuta pravidla chování na okruhu a připomenuty krizová místa okruhu.  Od 9.00 začala jezdit nejpomalejší skupina. Tu pár kol vodili dva zkušení závodníci kteří začátečníky protahovali okruhem v ideální stopě. 
Celý den jsme se pak střídali podle skupin v půlhodinových blocích a to hlavně proto, že začátečníci potřebují trochu víc času než se dostanou do tempa a většina závodníků kteří s námi jezdí trénují na endurance. Takže nám půlhoďky oproti standardním agenturním dvacetiminutovkám vyhovují víc.  Ježdění pokračovalo až do polední pauzy, kdy měli všichni jezdci možnost zdarma skousnout chutnou klobásou, tu pak polít točeným radegast birellem nebo kávou či nealkem.  Druhá rozprava pro odpolední blok následovala hned po pauze a pak už se jezdilo až do pozdního odpoledne. Stačila tak dorazit i spousta lidí, kteří se chtěli sklouznout jen tak po práci.


Hlavně díky počasí a dost mimořádné ukázněnosti jezdců (až na jediný případ „závodů“ pod červenou vlajkou :-(  - bacha na to) byla akce hodně vydařená. Za celý den bylo pouze pár lehkých pádů za poškrábané kapoty. 
Během celé akce byl k dispozici servis moto, byla možnost zakoupení a přezutí gum a shop s klubovým oblečením.
Poslední co bych chtěl zmínit bylo to, že doprovod měl samozřejmě možnost pohybovat se volně po okruhu a kdo chtěl fotit, mohl si vyzvednout fotovestu a dostat se i na místa pro fotografy/novináře.
Touhle dobou by už měl být hotový i cca 20 minutový videozáznam z celé akce.
Pokud by kdokoli chtěl něco podobného s námi příště absolvovat, může se mrknout na kalendář našich následujících akcí na www.suzukibandit.cz. Nejbližší termín je v sobotu 13.6 na autodromu v Sosnové, další termín v Mostě pak ve čtvrtek 3.9.2009.
Osobní info na tel: 608 932 573



fotogalerka na www.photopro.cz

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):


TOPlist