Letošní Aprilia All Stars představí na dráze RS 660

Loni zkusila Aprilia udělat první velký sraz pro své fanoušky tak trochu ve stylu konkurenčního World Ducati Weeku a jeho průběh přesvědčil vedení Piaggio Group, že tyhle akce mají smysl. Letos proběhne v lepším termínu a konečně se budeme moci podívat, jak jezdí nový supersport RS 660.

Kapitoly článku

Vypadalo to trochu jako takový výstřel do tmy – loni uspořádala Aprilia svůj první ročník akce Aprilia All Stars na konci března, přičemž o tom dala vědět jen chvíli dopředu. A ani se nemluvilo o prvním ročníku, prostě jednorázová akce. Jako by to někoho v PR oddělení napadlo zničehonic (nebo mu přistál do klína velký budget) a musel to řešit, přičemž zjistil, že termíny na zajímavých a potenciálně vhodných místech jsou dávno vybookované. Jenže i tak se na konci března na okruhu v Mugellu sešlo více než 10 000 příznivců italských krásek z Noale, a to už se zpětně o prvním ročníku mluvit začalo…

Ač šlo o akci jednodenní (a bez vstupného), stihlo se toho dost. Samozřejmě testovací jízdy na nových motorkách, ale především tam byli tovární jezdci minulosti i současnosti, kteří také jezdili, takže jste si mohli prohlídnout jak staré slavné závoďáky, tak aktuální speciál MotoGP, proběhl i závod těchto pilotů na jednotných skútrech Aprilia SR 150. Do toho hudba, zábava, tombola o nového Shivera a nakonec večer hromadná projížďka po závodní dráze.

Video z minulého ročníku:

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Letos už Italové akci Aprilia All Stars avizují dostatečně dopředu a také došlo k posunu termínu. Pokud vaše srdce bije v rytmu sportovní značky koncernu Piaggio, do kalendářů si zaznamenejte sobotu 9. května – to už by účast mohla být schůdnější i pro fanoušky z naší kotliny, loňský březen byl opravdu hlavně pro Italy. Program je hodně podobný jako loni, opět je vstupné zdarma, opět uvidíte piloty MotoGP, opět bude hudba a zábava… Na dráze se ovšem objeví dvě novinky. Zaprvé, při prvním testu jezdci italského Aprilia Sport Production Championshipu na zbrusu nových závodních RS 250 SP (jež se poněkud překvapivě montují u značky Ohvale vyrábějící malé závoďáčky), ale to je fakt spíš záležitost pro Italy.

Nás zajímá víc ta druhá novinka, a sice že bude konečně v pohybu k vidění i nová RS 660. Ta loni byla jen staticky coby koncept, ovšem v listopadu už Aprilia ukázala sériovou podobu a teď potvrdila, že bude v Mugellu také jezdit. Tisková zpráva není úplně jednoznačná, ale na testovací jízdy veřejnosti to moc nevidíme, což je samozřejmě velká škoda, ale i tak to bude určitě fajn zážitek, který potenciálnímu zákazníkovi napoví, co od stroje čekat. My se na ni těšíme opravdu velice, bohužel si budeme počkat bohužel přesně tak, jak jsme se obávali a jak to u Piaggio Group bylo svého času běžné – podle posledních informací od dovozce se u nás první kusy objeví až na podzim.

 

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Zdenek54 přispěl 0.5 Kč
hojkman přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz


TOPlist