kawasaki_good_times_tour2




European Bike Week 2008

Jako každým rokem i letos motocyklová formace Harley Davidson Owners Group s výrobcem motocyklů firmou Harley Davidson uspořádali letos již jedenáctý ročník motocyklového setkání European Bike Week.

K rakouskému jezeru Faaker See se 2. 9. 2008 až 7. 9. 2008 sjelo na desítky tisíc motocyklových fandů na svých strojích. Počasí bylo letos milosrdnější než loni, slunečné počasí s teplotami okolo 25°C, co více jsme si mohli přát? Atmosféra srazu byla skvělá jako každý rok a bylo se rozhodně na co dívat. Tisíce nablýskaných mašin, bohatý doprovodný program v podobě live vystoupení rockových kapel, souteží přestaveb motocyklů a zvuková kulisa tvořená peprným zvukem velkých dvouválců, to vše přispívalo k dobré náladě účastníků akce.
Jak je na tomto místě zvykem, tak i letos se tu prezentovala velká část světoznámých úpravců a designérských firem. Z těch nejznámějších a nejzajímavějších jmenujme například West Coast Choppers, O.C.C., Custom Chrome, Erbacher, Thunderbike, Walz Hardcore s přítomným Markusem Walzem a jiné.
Stánky opět přetékaly pestrým zbožím určeným především pro motocyklovou veřejnost a ani letos nesměl chybět „showroom“ Harley Davidson či demo jízdy na nových i stávajících modelech motocyklů této značky. My letos měli možnost vyzkoušet pět modelů H-D, mezi něž patřily tyto motocykly: Road King, naháč XR 1200, Sportster 1200, Buell Lighting a Night Rod. Nejvíce na nás zapůsobil díky jízdním vlastnostem stopatnáctikoňový VRSCD – Night Rod. Dráždit plynovou rukojetí tohoto svalovce při 6 – 7 tis. ot/min bylo silným zážitkem nejen pro řidiče, ale i spolujezdce.
Letos poprvé byla také možnost vypůjčit si na bezplatnou demo jízdu motocykly Triumph s anglickým rodokmenem. Tato značka měla také své želízko v ohni v podobě stuntriderového jezdce Kevina Carmichaela. Tento uznávaný stuntrider předváděl na svém Speed Triplu ve vyhrazených poněkud stísněných prostorách skvělou show, která všechny zúčastněné přivedla do varu.
European Bike Week, velká show, na které si každý najde to své! Nakonec odjíždíte s lehkým úsměvem na tváři a malým pocitem mrzutosti, že to již skončilo. Pocit uspokojení ve vás ale přetrvá minimálně do dalšího roku, kdy se opět vydáte na cestu k horskému jezeru s jediným cílem, být na pár dní opět součástí této velkolepé akce!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist