globalmoto_kveten




Světlo plus elektrika BMW

  • 0

    7.5.2024 od dalšíKostík

    Zdravím, motorkáři! Chtěl bych požádat o radu - elektrika na starším BMW (BMW R850R, rv. 97, bez ABS)

    Problém/dotaz 1: Nesvítí potkávací světlo (H4), dálkové svítí. Po otevření světla (myslel jsem, že odešla žárovka) jsem zjistil, že mezi parkovačkou a paticí žárovky H4 je propojovací drátek, takže potkávací světlo svítí "natvrdo" s parkovačkou, respektive přes parkovačku. A tedy nesvítilo to, protože se drátek uklepal.
    Pokud by to nebyla z elektrického hlediska prasárna (průřez drátků, pojistka atd.), tak by mi to snad (z hlediska ovládání) ani nevadilo.

    Jelikož jsem objednával nějaké díly, zkusil jsem vyměnit pravý ovladač, jestli není chyba tam, ale nepomohlo to.

    Měřil jsem multimetrem napětí u patice žárovky a nenaměřil jsem nic. Respektive jsem naměřil pouze na kontaktech dálkového - když bylo zapnuté, přirozeně. Jinými slovy - asi je někde chyba v kabelu(?), anebo ještě dříve(?).
    Šel jsem od světla dozadu: Odmotal jsem izolačku, která nahrazovala původní bužírku kabelů, ale problém na drátku jsem nenašel. Šel jsem až cca do úrovně nasávání vzduchu do motoru - tam totiž začínala původní bužírka okolo všech kabelů, ale žádné přerušení nebo jiný problém jsem nenašel. (teda našel jsem prasácky napojený pravý blinkr, ale to nesouvisí)
    Napadá vás, kam bych se měl nejdříve podívat, abych nemusel naslepo odkrývat celou původní bužírku kabelů? Nějaké místo, ve kterém je často problém? Nebo kde hledat dále?

    Dotaz 2: můžete mi napovědět, co jsou zač volné konektory vepředu pod nádrží? Nenašel jsem bližší popis/schéma. Je možné na ně něco připojit? Chtěl bych si dovést kabel k řídítkům pro navigaci... Vím, že klasickou výbavou jsou např. vyhřívané hefty, takže předpokládám přípravu pro toto... Ale musí se někde připojit i druhý konec těchto kabelů? Anebo je jednodušší dotáhnout k navigaci prostě 12 V od baterky.
    Pro jednoznačné odpovědi jsem je označil (viz obrázek - zajímá mě A, B, C)

    Dotaz 3: co je zač konektor vzadu napravo pod sedlem respektive pod pravým plastem?

    Díky všem za pomoc a rady!

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (1)
  • 1

    7.5.2024 od Honzakot

    Ad 1. Já bych hledal problém spíše v levém přepinači potkávací/dálkové.

    Doplněno:

    Souhlas, problem je skoro urcite v levym ovladaci. Mne se spekl kontakt tlumenyho a dalkovyho svetla a svitily obe vlakna najednou...

    8.5.2024 od Slávek-TDM

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist