globalmoto_duben_nolan




Diagnostika palivového čerpadla dle manuálu.

  • 0

    2.10.2022 od C_B_R

    Zdravím,
    mám CBR 600 F4 (karburátor). Po 2km motorka postupně přestává táhnout->chcípne. Dál točí, ale nechytne. Po cca 5min chytne a zase 2km,...Snažím se diagnostikovat palivové čerpadlo. Dle manuálu jsem odpojit hadičku od čerpadla a propojil černo/bílý a černo/modrý drát na konektoru relé palivového čerpadla. Očekávání- po spuštění klíčku do "ON" na 5s čerpadlo načerpá cca 60ml benzínu. Realita- nic.
    Zkusil jsem čerpadlo přímo připojit na baterku- cvaká cca 2x za vteřinu a načerpá dle očekávání. Odpor vinutí je OK, cca 2Ohm.
    Podle schéma spočívá test z manuálu ve spojení 12V (Bl/W) k palivovému čerpadlu (Bl/Bu).
    Potřeboval bych znát Váš názor na to, proč při přímém připojení na baterku čerpadlo cvaká a pří "testu z manuálu" ne. Vedení mezi konektorem palivového čerpadla a konektorem relé je v pořádku, na Bl/W je 11,2V.
    Také by mě zajímalo, jestli někdo znáte celkovou funkci podávání paliva, tj. jak je řízené čerpadlo, kdy spíná,jak se do toho zapojue "fuel cut off relay"(zřejmě spínač spřažený se zapalováním)...Zdá se, že to, co dělá "test z mauálu" (přepnutí kontaktu fuel transfer relay) se provede při překročení rychlosti 20km/h (signál P/Y). Po zapnutí zapalování je na obou stranách cívky 12V- relé není sepnuté.

    Moc děkuju za Vaše názory.
    Ondra

    Doplněno:

    Tak jsem si poradil sám.
    V případě, že by to někoho zajímalo:
    Z výše zmíněného plyne, že není v pořádku větev baterie+->spínací skříňka->pojistka->STOP spínač->kontakt relé pal. čerpadla. Změřil jsem odpor mezi +baterie a spínací skříňkou - cca 10Ohmů- to je moc.
    Čerpadlo má odpor vinutí cca 2Ohmy, tj. teče jím 6A (72W).
    Rozebral a vyčistil jsem spínací skříňku, nakonec byl ale problém v kabeláži od spínací skříňky, která je namáhaná otáčením řidítek. Kabeláž jsem vyměnil a motorka jezdí jako brus!

    8.10.2022 od C_B_R

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (1)
  • 0

    15.5.2023 od natikolit

    Byl to kamarád, kdo mě poprvé upozornil na mostbet čeština , a musím přiznat, že je to jedna z nejlepších online sázkových platforem, s jakou jsem se setkal. Nabízí široký výběr her a sportů, na které můžete sázet, ale uživatelsky přívětivé rozhraní je to, co si mě skutečně získalo. Jelikož nejsem nijak zvlášť technicky zdatný, byla to pro mě významná výhoda. Možnost rychlého výběru peněz je dalším prvkem, který tuto stránku odlišuje od ostatních. Rychlý přístup k výhrám výrazně zvyšuje celkový zážitek ze sázení.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist