globalmoto_duben_nolan




PAv 40 41

  • 0

    8.8.2020 od Ave_Caha

    Dobrý den,
    chtěl jsem se zeptat zvažuji koupi Pavu 40 41 za svou Jawičku. Moje otázka zní stačí na ten PAv jen typový list a nebo musím mít i něco jinýho popřípadě co?
    Děkuji za odpověď
    S pozdravem Caha

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (8)
  • 0

    8.8.2020 od CRF1000

    typovy list a uredni zapis ve velkem i malem TP o pripojeni odnimatelneho voziku PAV, ktery lze ziskat na uradu po absolvovavi technické prohlidky s pripojenym PAV-em a predlozeni protokolu .

    Doplněno:

    každy urad si to nevysvetluje po svem, bordel v tom dela české MInisterstvo dopravy, pred 15 lety vydalo verejne prohlaseni, že v TP musi byt zapsana informace o pripojeni odminatelneho voziku PAV 40...Pred 8 lety vadalo verejny pokyn vyrobcum, že do TP motocyklu se NEZAPISUJE informace o namotnovani tažnehoi zařizeni k pripojnemu voziku, pred rokem vydalo verejne prohlaseni ze do TP mootocyklu se ZAPISUJE informace o namotnovani tažneho zařízeni k připojnemu voziku....a na STTK take nevi co s tim, na jedne STK vyhodi kvuli tomu, že v TP neni zapsan cely vozik, na dalsi STK je nezajímá celý vozík, ale jen tažné zařízení...kdyby to bylo normalne popsano ve vyhlasce o registraci vozidel, vedel by kazdy co ma delat, ale v ceskem Kocourkove kde si urednici ministerstva neplní své povinnosti nikdo nevi co plati a co se ma delat...nejlepsi by bylo opet zorganizovat spanilou jizdu 500 motorek pred ministerstvo dopravy a nechat si zavolat ministra aby se tom zabyval

    9.8.2020 od CRF1000

    Doplnit odpověď

  • 0

    8.8.2020 od Drak1

    První co potřebuješ je povolení od výrobce motorky (Jawa)teprve potom přijde anabáze na úřadech
    Nebo se na to vypr...,zapřáhni a jezdi protože je to návěsný vozík =doplněk motocyklu.

    Doplnit odpověď

  • 0

    9.8.2020 od libor600

    tak to vemem popořadě. Pávik je schválen jako příslušenství motocyklu. Typový list. kromě vah vozidla, určuje podmínku, že smí být tažen motocyklem nad 125 ccm a musí mít shodnou SPZ s taženým motocyklem. Samozřejmě jak je již u nás zvykem, si to každý úřad vysvětluje po svém. Nejschůdnějši cesta je si nechat v Jawě zapsat do techničáku možnost připojení Pavu. Pak budeš chvilku lítat po úřadech. Úplně nejjednodušší je Pavika tahat, mít sebou typový list, na kterém si každý přečte že neporušuješ zákon.Ovšem před každou technickou to musíš sundat- tažné zařízení. Dá to podstatně míň práce, než ty úřady. Nedávno se tady na vlákně o Pávikách diskutovalo jsou tam i fotky, tak záleží na tobě pro jakou cestu se rozhodneš

    Doplnit odpověď

  • 0

    9.8.2020 od kokoška.

    Já ho mám 12let a z vysoka jsem se na to v...l, je to dopkněk motocyklu

    Doplnit odpověď

  • 0

    9.8.2020 od Brůča.

    Mě dokonce úředně zapsali PAva jako variabilní provedení motocyklu................takže s ním nejezdím ani na STK a ani nemusím s sebou vozit typový list. Vše mám zapsáno ve velkém TP (asi jako když máš zapsané variabilní rozměry pneumatik na autě.........tak také nevozíš papír, na jehož základě byla tato kola povolena) a v malém nemám napsáno nic.
    Mám sice takto zapsán jen typ 40, ale nikde není uvedeno ani výrobní číslo vozíku, ani podle čeho by měl "opicajt" při kontrole toto zjišťovat.
    Teoreticky si mohu připojit cokoli, o čem budu tvrdit, že je to PAv 40........... Úřední bordel v ČR. Někde dokonce má PAv i svůj vlastní TP a RZ s tím, že se jedná o vozidlo kategorie O1
    Jestli má vyjimky na VIN vyražené na nosné části, mlhové světlo, blinkry, osvětlení bez E homologace, odrazku trojúhelníkového tvaru, označení maximální povolené rychlosti a pod. nevím - ještě jsem takový TP na vlastní oči neviděl, přestože vím, že existuje.

    Doplnit odpověď

  • 0

    11.8.2020 od chatra

    Poslat Panu Kraftovi do Jawy (kraft_jiri@jawa.eu) mail, ve kterém uvedeš typ a sériové číslo motorky a typ a sériové číslo PAVíka. Za pětikilo pošlou prohlášení výrobce, že můžeš připojit PAVa, což si necháš napsat do velkého TP a pak jezdíš s typovým průkazem PAVa.

    Doplnit odpověď

  • 0

    16.8.2020 od SajmonLTM

    Dobrý den, stačí dozadu namalovat rz z motorky a typový list ;) tak jsem jezdil léta a žádný problém. Teď asi už bude muset mít svou registraci, jako přípojné vozidlo, nebo musí být zapsaný u motky v TP.

    Doplnit odpověď

  • 0

    16.8.2020 od Janekžid

    ja to neřesil az tak kdyz jsem koupil jawu a byl pav vepsany tak jsem sehnal pava vytiskl jsem si neco jak typovy list a namontoval a sel na stk na stk nebyl problem jak vse fungovalo a udelal stk bez problemu a ted jezdim zeptej se na stk a uvidis

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist