bmw_r1300gs_cartec




Opakovaně praská zadní brzdové světlo/žárovka

  • 0

    4.8.2020 od MiraKobe

    Zdravím,

    sem tu s další otázkou k mé FZ6 N. Již minulou sezonu mi nesvítilo zadní světlo sem si všiml při ustájení motorky. Na jaře v servisu mi očistili kontakt/možná i vyměnili a také novou žárovku. Světlo normálně svítilo, ale letos už budu měnit žárovku asi po 3-4. Děje se to, že vždy praskne jen klasické svícení ale brzdové svícení svítí dále (je to obyč dvojvláknovka, takže jen jedna žárovka na klasické svícení i brždení). Teď sem jí měnil nedávno a už to zase nesvítí. Napadá někoho čím to může být, a proč pořád praská jen to jedno vlákno? Ostatní svítí a funguje normálně, teď..

    Předem díky

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    4.8.2020 od ja1

    protože svítí stale a vlakno se praskne otřesem, zadní světlo by mnelo být na silentblokach, takže dvě možnosti,, nové silenbloky a kvalitní žarovku třeba philips nebo koupit led žarovku

    Doplněno:

    Díky..

    10.8.2020 od MiraKobe

    Doplnit odpověď

  • 0

    4.8.2020 od cuir

    a jeste si zmer dobijeni, jestli ti to nahodou neprebiji.

    Doplněno:

    No mam vubec tenhle rok problem s elektrikou, nesvitil i blinkr levej, ted blbnw dokonce klakson..zadny svetlo..a navic, a to me serre nejvic..uz sem odpalil zrejme druhej drzak s bezdratovym nabijem..napojuje se to primo na kontakty na baterce, ma to vlastni pojistku, ale zjevne slabou..Po chvili bezdratovy nabijeni odejde a netusim proc, je mozny ze to teda muze bejt tim prepetim na baterce..? diky

    10.8.2020 od MiraKobe

    Doplnit odpověď

  • 0

    4.8.2020 od Koodl

    Doporučuji koupit origo "motožárovku". Lépe zvládá otřesy a vibrace tvého stroje. Většinou má vlákno v polovině délky podporu. Běžná "autožárovka", jak již bylo několikrát ověřeno - nevydrží .

    Doplněno:

    To je určitě varianta, ale sami v servisu mi řekli že "např origo yamha" sou zbytečně drahé a že stačí normál auto..ale jako dává to smysl, vyzkoušim

    10.8.2020 od MiraKobe

    Doplnit odpověď

  • 0

    7.8.2020 od Kafoholik

    JJ, vibrace to dělají. Mě zase furt praskala osvětlení RZ na Stromku, to vydrželo tak dva tejdny... Dal jsem LEDku a je pokoj.

    Dají se koupit LEDky i jako náhrada za dvouvlákno, to bych tam dal a je klid.

    Ten problém je ještě zesílený vyšším napětím u většiny motorek a dnes i aut s tzv. inteligentními alternátory.... Kolega z práce to řešil s dealerem u nové hondy ( auto) , kde mu praskaly v hlavních světlech H7 stále dokola a často. Zkoušel to u dodavatelů žárovek napřed, tam mu řekli že pokud napětí překračuje 13V, tak žádná záruka. Nakonec zrušil tu inteligentní krávovinu a startstop a má prý klid... ( odpojil snímací kabel od baterky).

    Doplněno:

    Díky, máš doporučení na nějaky dobrý moto ledky dozadu..? JInak jak sem psal i výše, je možnost že tam mám to přepětí taky..

    10.8.2020 od MiraKobe

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist