globalmoto_duben_nolan




Rezavá voda

  • 0

    8.3.2020 od ewzen

    Zdravim!
    Pořídil jsem si před sezónou 10 let staré Scarabeo 125i. Je to dovoz Itálie. Skůtr měl jsem drobné nedostatatky kvůli kterým jsem sundal kapotáž, ale trochu mě děsí co jsem našel pod plasty. Kolem víčka chladiče jsou všude zrzavé fleky, stejně jako v expanzce. Exopanzka byla prázná a vyteklo jen trochu vody "odendal jsem vodní hadici u motoru" a tedy dotaz: Opravdu se jedná a rez a co by mohlo rezivět, měl bych nějak chladící okruh vyčistit a otestovat? nebo je to jen takový druh chladící kapaliny a plašim zbytečně . Díky

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    8.3.2020 od dave-lister (Petr Škorec - Opravy Auto - Moto)

    Vypadá to, že motorka dlouhodobě vařila a majitel jen doléval čistou vodu.

    Doplněno:

    Tak uvidim až v provozu jestli chladici soustava funguje nebo to bude vařit stále

    9.3.2020 od ewzen

    Doplnit odpověď

  • 0

    8.3.2020 od krokoš

    Čau, ser na to a nerieš. Nalej do toho destilku, naštartuja prepláchni. Potom tam nalej nemrzku , tu bola téme že G12+ Sheron vraj vyhovel v nejakých testoch ako najlepší. ke´d chceš tam tam daj Motul origo pre motorky, tej je drahší. sherom namiešaj podľa návodu Motul sa dáva tak ako je, na fľaške bude napísané čo s tým. tú hrdzu poutieraj a sleduj či to nevyteká zas. V tých horúčkach to niekde v zápche dostalo zabrať. Hrdza je , lebo valec je liatinový, alebo vložka. Na čistú vodu nejazdi, poškodíš vodné čerpadlo.

    Doplněno:

    Na výplach stačí obyčejná voda a jestli to může vařit není zbytečný tam hned cpát nemrzku bez zkoušky?

    9.3.2020 od cmiral

    Asi koupim chladici kapalinu přímo pro motorky. Zkusim tedy proplachnout. Je mozne ze je tam nekde výpusťák? Ta hadice co jsem vyndal neni uplne pod motorem

    9.3.2020 od ewzen

    Pozor, vyčítal som tu nieekde na fóre , že v tom teste Sheron bol dobrý , ale Carson, či Carlson zas špatný obe sú označené ako G 12+. Niekto tu z členov zverejnil ten test, ešte bola dobrá škodovácka origo. Najlepšie dať Motul pre motorky, ale je draahší.

    8.3.2020 od krokoš

    Doplnit odpověď

  • 0

    11.3.2020 od kokoška.

    Voňafka z Italíe :/ skoro klasika

    Doplnit odpověď

  • 0

    12.3.2020 od elvis78

    no, ital na to sral.Vypláchnout, nalít čistou destilku nebo antrifeeze... a není to nějakej odvar z oranžového antifreeze?Protože nedoléval a jenom jezdil?

    Doplněno:

    jinak scarabeo jezdilo skvěle po výměně válečků ve variátoru lítalo jako ďas

    12.3.2020 od elvis78

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist